Kardeşim cihazı özelliklerine göre değil çalışma yapılan alana göre seçilmelidir. Bana gmaxx2 yide öneren çok oldu fakat detaylı araştırınca bana en uygunu Garrett gtı 2500 olduğunu öğrendim ve onu aldım. Bu yüzden alacağın cihazı nasıl bir alanda kaç mt rakımda çalışacağın önemli. Cihazı ona göre seç derim.
çok güzel konuya değinmişsin bu cihazı kullandıktan sonra normal tek para dedektörünü eline alanlar oh bee dünya varmış der. sebebide senin dediğinle alakalıdır. çünkü bu cihaz büyük başlık takılı iken dedektör gibi al eline sallaya sallaya git şeklinde kullanılmaz. bu cihazı açıp kullanacağın alan 3 metre kareyi geçmemeli. ve ek olarak bu alanı önce düzeltmelisin üstü düz değil ise başlık toprağa bi yaklaşıp bi uzaklaşacağı için anında toprak ayarın bozulur ve sürekli öter. bunu eğitim videolarında zaten ap açık söylüyorlar.. hangi şartlarda yanlış sinyal alacağınızı vurgulaya vurgulaya anlatıyorlar. biz defineciler ise dedektörü alıp yürü babam yürü yapıyoruz bu yanlış üretici bunu yapmamanız gerektiğini bu şekilde yanlış sinyal alacağınızı zaten söylüyor.
bu cihaz ne işe yarar: bu cihaz zemin altı kaya mezar şüphesi olan yerler için iyidir. yine aynı şekil zemin altı oda mezar yani boşluk olabilecek yerler için uygundur. bu yazdıklarımı dedektör ile yapamazsınız. tekrar söylüyorum alanı 3-5 metreden fazla tutmayın üzerinide düzeltin sonra açın cihazınızı toprak ayarını yapın girin. eğer orada bir boşluk oda yada yemek tabağından büyük metal varda görmez ise ben buradayım. birde kazdığın yere tekrar bakmak istersen kazdığın yerin tabanını yine düzelteceksin cihazın kafasını kara gümle çukura sokupta sallama o iş yanlış iş boşa uğraşırsın. kısacası bir dedektörün yapamayacağı özellikleri var lakin kullanımı zahmetli.
ötmeye gelince evet kesinlikle çok öten bir cihaz mineralden etkilenir bunu çözmek için ekran koyup değerli, değersiz, boşluk gibi ayrım özelliği verilmiş. peki biz daha ne istiyoruz,, 4 bin tl ye toprağın tüm sırlarına muvaffak olmakmı istiyoruz bu tamamen hayal olur. toprağın altı sırdır bilinmezdir bu sırra henüz tam olarak kimse ulaşamadı, 150 bin tl lik radarlar bile hata veriyor 4 bin tl ye bu işi başaracağını sanıyorsan yanılırsın. eğer iyi kullanıcıysan vlf dedektörlerle tek para toplamak istemiyor birazda define işinden anlıyorsan bu cihazla oda mezarlar bulabilir daha derinlerdeki metalleri tespit edebilirsin.. yok ben tek para toplayacağım dersen onada eyvallah küçük başlığı takarsın bildiğin orijinal vlf olur. ben acemiyim bu işleri kafam almaz daha sağlıklı çalışanı hangisi dersen o zaman iş değişir fiyat 16 bine çıkar minelab 5000 alırsın olur biter

pardon olup bitmez sadece mineralden daha az etkilenirsin daha sağlıklı çalışır olup biteceğine kimse garanti veremez hemen düzeltelim .
son olarak tüm dedektör konularında belirttiğim gibi neyi nerede kullanacağını bildikten sonra evde yaptığın alüminyum çubuk bile işe yarar. siz yeterki gönülden defineci olun