Dedektorburada Banner Mobile

Aleminyum Çubuk

Dedektorburada Banner Mobile

Mhmt82

Moderatör
Moderatör
toyalp üstat boşluk için gümüş ve alüminyum kullanıyorum...çantaya bundanda atmak lazım diyorsun ozamn... :)

Apollon01

Moderatör
Moderatör
Orijinal %100 alüminyum çubuk isteyenler elektrik dağıtım merkezine gitsin ya da elektrikçi tanıdığı varsa o gidip istesin 8 mm ya da 10 mm burma alüminyum tel sadece genel dağıtımlarda bulunur. Süper ötesi bir şey deneyip görün. Hayırlı işler
toyalp ustam çoklu alüminyum elektrik teli mi? dediğiniz, burma aynı sistem olacak, daha başka maharetleri var mı ustam? varsa neler? boşluk tamam çok güzel sonuçlar ama derinlik sorunum var, yardım ederseniz sevinirim üstadım

Çırakgenç

Member
toyalp ustam zaten saf aleminyum çubuklar bide 10 mm yani doğruluğu yüksek diye biliyorum Apollon01 usta o odalar yan yana ve bi odada altın veriyo tünel varmı bakmadım ama eminim bizim başarabileceğimiz bir iş değil bu çünkü bu bölgenin en zirvedeki yeri zirvede düz bir yer bide iki tarafında da oda var ya tarlanın odaların olduğu kısımlar daha yüksekte odaların olduğu yerlerin yükseklikeri aynı hemen hemen aralarında 100 metre olmasına rağmen ama o iki oda arası sanki göçmüş gibi diyebiliriz hafif daha aşada bi bombalilik gibi düşün odalar bi tık daha yüksekte

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
@toyalp ustam çoklu alüminyum elektrik teli mi? dediğiniz, burma aynı sistem olacak, daha başka maharetleri var mı ustam? varsa neler? boşluk tamam çok güzel sonuçlar ama derinlik sorunum var, yardım ederseniz sevinirim üstadım
Derinlikte en basit yöntemlerden;
1- çubuğun X yaptığı ilk yerde durun ve dizleriniz göbek hizasına gelecek şekilde yavaş adımlarla yerinizde sayın çubuğun açıldığı adım sayısı sizinle yani bastığınız yer ile oda tavanı arasındaki mesafedir. Devam edin çubuğun sağa sola açıldığı mesafe de tavan ile taban arasındaki ölçüdür. Örnek: X aldınız ve durdunuz ya da daha önce ölçümlerinizi yaptınız oda kanaatine vardınız. Çubuğu alın ve oda sınırları içine girin X yaptı durdunuz yerinizde sayıyorsunuz. Şayet arada başka katman var ise çubuk açılma kapanma yapabilir aklınızda tutup direk ileriyi gösterene kadar devam ediyoruz. Dördüncü adımda açıldı ileriyi gösteriyor. Bu sizin ayaklarınızın bastığı yer ile oda tavanı arasındaki mesafedir. Tekrar devam ettiniz 2,5 adım sonra sağa sola açıldı bu da odanın yüksekliğidir. Yani 4 Metrede oda tavanına ulaştınız 2 metre ile 2.5 metre arası da oda yüksekliği bu da toplam 6.5 metre eder.
İkinci yöntem: Yine aynı şekilde oda sınırları tespitinden sonra sol elinize 10 adet yuvarlak nohut tanesi kadar taş aldınız. İlk X yapan yerde durdunuz. O taşları tek tek yere bırakıyorsunuz çubuklar açıldı. Bırakıp taşları sayıyorsunuz elinizde kalan taş kadar oda ile aranızda metre var. 5 kaldı ise 5 metre 4 kaldı ise 4 metre. Daha farklı ölçümleri daha önce ustalarımız anlatmışlardı zaten onları da incelemenizde fayda vardır. Hayırlı forumlar

Çırakgenç

Member
toyalp ustam teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için :apthy: daha önceden bir abimiz bakmıştı prinç çubuk ile ben inanmamıştım onun baktığı bir yerde çalışma yapmıştık sonuç bulamayınca insan ister istemez inanası gelmiyor.Sonra bu sitede bayram ustamın yazılarını okudaktan sonra gümüş çubuk ve aleminyum çubuk aldım baktım çizdiği değer aynı ve metre vermişti oda senin söylediğin yöntemle baktı 30 metre dedi kahkaha birde çalıştığımız yere bakmıştı 2.5 adım dedi 2.5 metre bizde 10 metreye akdar indik birşey yok ama bu odalar gerçekmiş yani 30 metreyse hayal gibi birşey bize bakır kablo ile bakıcam birde kısmet olursa

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
@toyalp ustam teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için :apthy: daha önceden bir abimiz bakmıştı prinç çubuk ile ben inanmamıştım onun baktığı bir yerde çalışma yapmıştık sonuç bulamayınca insan ister istemez inanası gelmiyor.Sonra bu sitede bayram ustamın yazılarını okudaktan sonra gümüş çubuk ve aleminyum çubuk aldım baktım çizdiği değer aynı ve metre vermişti oda senin söylediğin yöntemle baktı 30 metre dedi kahkaha birde çalıştığımız yere bakmıştı 2.5 adım dedi 2.5 metre bizde 10 metreye akdar indik birşey yok ama bu odalar gerçekmiş yani 30 metreyse hayal gibi birşey bize bakır kablo ile bakıcam birde kısmet olursa
O kişide çubuk nasıl çalışıyor bilemem ama ben bunları açılmış oda üzerinde denedim.

reflektor11

Member
Ustalar bu aliminyum çubuğun boyu kaç cm olmalı kundak dahil

adszz

Member
Ustalar ben aldım gelecek yalnız bükerken(L şekline getirirken) kırılma ihtimali olur mu nasıl yapmalıyım ?

Çırakgenç

Member
Ustalar ben aldım gelecek yalnız bükerken(L şekline getirirken) kırılma ihtimali olur mu nasıl yapmalıyım ?
.

Ustam mengene ile bükebilirsin bende mengene olmadığı için ben traktörün ağırlıklarının arasına sokup böktüm 10 cm çizdim büktüm üstü de 40 cm toplam 50 cm 10 cmden çiz bük

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
BulursamKader25 ustam senin yorumunu merak ediyorum
O zirvede 30 metrede oda olmasinin mantigi yok.
Ya mineraldir
Ya kaya blokudur
Ya kil katmanidir vs.vs.
Ozetle islem yapilacak bir yer degil.
Yaninizda ip goturun.
Odanin 4 kosesine civi cakip ipleri cividen gecirin.
İpin icinde ve disinda calisin.
Oda duvari var mi bakin.
Duvar yoksa bosverin.
Sebebini bulmaya calisin cubuk hareketinin.
Kolay Gelsin