Öncelikle herkeze merhaba değerli forum aile üyeleri ve Ustalarımız.Bildiğiniz gibi bu yıllarda çok konuşuluyor uydudan yer bakma vs.Onca hikaye onca bilgi duyduk araştırdık heves oldu.Şimdi kendi çapımızda araştırma yaptıktan sonra şu kanaata geldim.İşte ben yer bakıyorum şurda burda var diyenler ellerinde bir program Uydu üzerinden eski harita görüntülerini ve yenilerini birleştirip elde ettikten sonra ayrı programlarda elindeki o harita belgelerini çeşitli ve farklı düzenlemeler yaparak yapı kalıntısı,maden,bitki örtüsündeki değişiklik, gibi özellikleri elde ediyor,şimdi asıl konuya değinmek istiyorum.
@dadas_25 ustamın bir konuda yorumunu gördüm ve çok ilginçti işte o görüntü.
Sarah Parcak: Uzaydan arkeoloji | TED Talk
evet burdaki olay çok muhteşem birşey.
Şuanda elimde edindiklerimden 1 program mevcut ve bir site
Site şu:EarthExplorer
burdan kordinatları girdikten sonra veyahut istediğiniz bir bölgenin harita bilgilerini alıp indirmek bölgeyi seçiyorsunuz işaretleme yaparak 4 köşesini belirtip dosya olarak indiriyoruz. ve bunu surfer 14 programında kendi bilgileriniz ve mantığınızla çeşitli efektler ile birşeyler elde etmeniz lazım olayın özeti bu.
NOT:ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM AMACIM 5 METRE ALTINDA 8 BİDON ALMAK DEĞİL
YAPI KALINTISINI BULABİLMEK.
ŞİMDİ- biz şüphe ettiğimiz bölgenin belirtiğim sitedeki görüntülerini indirip surfer programında işte kızılötesi efekti yada farklı dalga boylarıyla uygulama yaparak orada bir yapı kalıntılarını elde edebilmek mümkünmüdür eğer böyle birşey yapabilirsem herkez istediğini alma şansına sahip olabilir tecrübeli ustalarımız filan var ise bu konuya yorum yaparlarsa seviniriz.
Mısırdaki olayı istiyorum kısaca yapı kalıntısını ortaya çıkarmak bu program ve site ile (nasanın) yapmak mümkünmü ?
@dadas_25 ustamın bir konuda yorumunu gördüm ve çok ilginçti işte o görüntü.
Sarah Parcak: Uzaydan arkeoloji | TED Talk
evet burdaki olay çok muhteşem birşey.
Şuanda elimde edindiklerimden 1 program mevcut ve bir site
Site şu:EarthExplorer
burdan kordinatları girdikten sonra veyahut istediğiniz bir bölgenin harita bilgilerini alıp indirmek bölgeyi seçiyorsunuz işaretleme yaparak 4 köşesini belirtip dosya olarak indiriyoruz. ve bunu surfer 14 programında kendi bilgileriniz ve mantığınızla çeşitli efektler ile birşeyler elde etmeniz lazım olayın özeti bu.
NOT:ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM AMACIM 5 METRE ALTINDA 8 BİDON ALMAK DEĞİL
ŞİMDİ- biz şüphe ettiğimiz bölgenin belirtiğim sitedeki görüntülerini indirip surfer programında işte kızılötesi efekti yada farklı dalga boylarıyla uygulama yaparak orada bir yapı kalıntılarını elde edebilmek mümkünmüdür eğer böyle birşey yapabilirsem herkez istediğini alma şansına sahip olabilir tecrübeli ustalarımız filan var ise bu konuya yorum yaparlarsa seviniriz.
Mısırdaki olayı istiyorum kısaca yapı kalıntısını ortaya çıkarmak bu program ve site ile (nasanın) yapmak mümkünmü ?