pesimist25
Member
Peki usta üzerinde Tuğra olan osmanlı paraları sanırım onların ve diğer yabancı olanların belli bir değeri yokmu acaba? Bi arkadaş çalışma esmasında el kadar küp içeriisnde bulmuş artık koyan ne halt yemeye koydu devamı var mı bilemiyorum şuan ..Fazla bir beklentiniz olmasın.hepsi 10 TL gibi.inşallah daha kalite olanlarına.
Ustam pek bir değerleri yok doğru lâkin, piyasada herhangi bir satıcı bu tarz paraların tanesini en az 5tl den satmakta. Çoşkun olanları söylemiyorum. Katalog değerleri düşükte olsa piyasada normal fiyatları genel olarak 5tl.Fazla bir beklentiniz olmasın.hepsi 10 TL gibi.inşallah daha kalite olanlarına.
Tamamı 10 tl değilde toplamı 30 tl olsa 20 tl lık kazanç adamı zenginmi eder,açıklamalar doyurucu olmuş. arkadaş 20 tl lık zarardan kurtulmuş.ederi olmayan paralar yoruma kapandı.Güncel.Ustam pek bir değerleri yok doğru lâkin, piyasada herhangi bir satıcı bu tarz paraların tanesini en az 5tl den satmakta. Çoşkun olanları söylemiyorum. Katalog değerleri düşükte olsa piyasada normal fiyatları genel olarak 5tl.
E tabiki etmez, lâkin maksat bilmesinde.Tamamı 10 tl değilde toplamı 30 tl olsa 20 tl lık kazanç adamı zenginmi eder,açıklamalar doyurucu olmuş. arkadaş 20 tl lık zarardan kurtulmuş.ederi olmayan paralar yoruma kapandı.Güncel.
uzerinde 10 yazan halen rusyada kullanılıyorPeki usta üzerinde Tuğra olan osmanlı paraları sanırım onların ve diğer yabancı olanların belli bir değeri yokmu acaba? Bi arkadaş çalışma esmasında el kadar küp içeriisnde bulmuş artık koyan ne halt yemeye koydu devamı var mı bilemiyorum şuan ..
Ustam o "üzerinde 10 yazan" dediğiniz para günümüzde kullanılan bir para değil ? Alman Pfennig o para. Arkasında yaprak bulunmaktadır ve yine tarihi arkasında yazmaktadır. Almanlar Euro para birimine geçtiklerinde Mark ve Pfennig birimleri kaldırılmıştır. Lütfen bilmeden yorum yapmıyalım, insanları yanlış bilgilendirmiyelim. Bu arada internetten sadece "Pfennig" diye arattırırsanız bu paranın son kullanılan yılının 2002 olduğunu görürsünüz. Yâni bu yıl Almanyanın Euro para birimine geçiş yılıdır.uzerinde 10 yazan halen rusyada kullanılıyor![]()
Peki hocam neden kızıyorsun ki karıştırmışım akşam demleniyordumUstam o "üzerinde 10 yazan" dediğiniz para günümüzde kullanılan bir para değil ? Alman Pfennig o para. Arkasında yaprak bulunmaktadır ve yine tarihi arkasında yazmaktadır. Almanlar Euro para birimine geçtiklerinde Mark ve Pfennig birimleri kaldırılmıştır. Lütfen bilmeden yorum yapmıyalım, insanları yanlış bilgilendirmiyelim. Bu arada internetten sadece "Pfennig" diye arattırırsanız bu paranın son kullanılan yılının 2002 olduğunu görürsünüz. Yâni bu yıl Almanyanın Euro para birimine geçiş yılıdır.
Yok ustam estağfirullah, kızmadım, kızmayada hakkım yok zaten. Sadece tam bilinmeden yorum yaparsak yanlış yönlendirebiliriz demek istedimPeki hocam neden kızıyorsun ki karıştırmışım akşam demleniyordum![]()