sağdan soldan üstten alttan yukardan aşağıdan kıyıdan köşeden haberler

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,608
Tepkime puanı
6,932
Puanları
24
Şu altın elekçileri, keşke çıkmayaydılar sahneye.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
DEFİNE BİLMECESİNİN ALTINDAN PAHA BİÇİLMEZ LAHİT ÇIKTI
Safranbolu Şehir Mezarlığında ki kaçak define kazısının altından 100 Milyon TL lik tarihi Lahit çıktı. Lahit'i alıp götürmüşler.

Ekli dosyayı görüntüle 298319



afranbolu Şehir Mezarlığında dün akşam polise yapılan bir ihbar üzerine daha önceden kaçak tarihi eser kazısı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İhbarı değerlendiren polis konuyu Kültür Valıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'ne iletmiş ve kaçak define kazı yapılan yerde inceleme yapılmıştı. Yapılan incelemede yer altına doğru uzanan merdivenler ve Bizans dönemine ait gizli mezar bulundu.

Meğer Kazı İhalesini Alan Firma Paha Biçilemez Lahit'in Peşindeymiş
Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi Şehir Mezarlığında mezar kazım ve defin işlemleri için ihale yapmıştı. İhaleyi merkezi Kastamonu'da olan NOES İthalat ve İhracat Şirketi çok düşük fiyat vererek almıştı. İhaleyi alan firma mezarlığa bir konteyner yerleştirmiş ve konteynerın hemen arkasında da bir kazı yapıldığı, daha sonradan yapılan kazının üstü kum dökülerek örtüldüğü ortaya çıktı.

Kazı yapılan yerde, yer altına doğru merdivenlerin indiği ve bir anıt mezarın olduğu oraya çıkmıştı. Edinilen bilgilere göre bu anıt mezarın içinden Bizans Dönemine ait değeri paha biçilemez bir Lahit'in bulunduğu ve bunun alıp götürüldüğü şimdi iddia ediliyor.

Kaçak Kazı Yapan Firma Yetkilisinden Şok İtiraf
Bu akşam saatlerinde Safranbolu Şehir Mezarlığı ihalesini alan Kastamonulu NOES İthalat ve İhracat firmasının sahibi Özlem A., yöremizde yayın yapan BRTV televizyonunun sahibi Mehmet Çetinkaya'ya sesli bir mesaj gönderdiği ve sesli mesajın içeriğinde oradan Lahit'i aldıklarını ve bu konuyla ilgili de Safranbolu Belediyesi'ne bilgi verdiklerini ve hatta tutanak tutulduğu ifadesi yer alıyor.

Başkan Yardımcısı Halil Bakkal Herşeyi Biliyor Muydu?
Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'a 10-15 gün önce Şehir Mezarlığındaki kaçak kazı ve paha biçilemez bir Lahit'in bulunduğu ile ilgili bazı vatandaşların bilgi verdiği iddia edilirken, konunun Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'den saklandığı da öne sürülüyor.

Kaçak kazı ile ilgili alıp götürüldüğü iddia edilen paha biçilemez Lahit hakkında Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ın bilgisi olduğu firma yetkilileri tarafından belirtildiği de iddia ediliyor.
Tüm bu iddialar çerçevesinde uzmanların kaçak kazı yapılan yerde inceleme yaptığı sırada Başkan Yardımcısı Bakkal'ın da orada beklediği ve bir dakika ayrılmadığı da dikkatlerden kaçmamıştı.

Alıp Götürülen Lahit ile İlgili Tüm Yetkililerin Haberi Var
Safranbolu Şehir Mezarlığında kaçak kazı yapıp paha biçilemez Lahit'i aldığı şüphesi olan firma yetkilisi Özlem A.'nın BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya'ya gönderdiği sesli mesajı hakkında Emniyet Genel Müdürü ve Karabük eski Valisi Mehmet Aktaş'ın, Karabük Valisi Fuat Gürel'in, Karabük İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ'un bilgisi olduğu da öğrenildi.

Öte yandan Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünün olay ile ilgili soruşturma başlattığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Safranbolu'dan Götürülen Lahit'in Değeri 100 Milyon TL yimiş
Safranbolu Şehir Mezarlığından herkesten habersiz günlerce yapılan gizli kaçak kazıdan sonra yer altında ulaşılan mezardaki Lahit'in Bizans Dönemine ait olduğu tahmin ediliyor. Bizans Dönemine ait bu tür tarihi Lahitlerin Uluslararası piyasalarda 100 Milyon TL'ye kadar değeri olduğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Başkan Yardımcısı Halil Bakkal İşin İçinde mi?
10-15 gün önce Safranbolu Şehir Mezarlığında gizli kazı yapıldığı ve buradan paha biçilemez bir Lahit'in alındığı bilgisi Halil Bakkal'a verildiği halde ve Özlem A.'nın "Belediye oradan Lahit'in alındığı günü biliyor ve tüm belgeleri de Belediye'ye verdik" demesine rağmen Safranbolu Belediye Başkanlığı'nın da konuyla ilgili tutanak tuttuğu halde olayı Kaymakamlığa, Cumhuriyet Savcılığına ve Emniyet Müdürlüğü'ne neden bildirilmediği bir soru işareti olarak ortada duruyor.

Tüm bu bilgiler ışığında kaçak kazı yapanlarla Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ın da işbirliği içinde olduğu öne sürülüyor.





(-ÇIKTIYSA- TAŞ LAHİT ''PAHA BİÇİLEMEZ'' OLUR O 1 METRELİK DELİKTEN 10 TONLUK LAHİT NASIL ÇIKAR, MUHTEMELEN ODAMEZAR ZEMİNALTI, BU HABERCİLER YOKMU UZAY GEMİSİ BİLE ÇIKARIRLAR VALLA...)
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
İsveç'te bir ormanda Bronz Çağı'na ait 2 bin 500 yıllık define bulundu

2 Mayıs 2021
Define

KAYNAK,AFP
İsveç'in batısında bir ormanda, 2 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen Bronz Çağı'na ait define bulundu.
Definenin içerisinde kolyeler, bilezikler ve giysi iğneleri gibi yaklaşık 50 parça var.
Define, oryantiring (harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor) kulübü mensubu bir kişi olan haritacı Thomas Karlsson tarafından bulundu.
Karlsson, defineyi ilk gördüğünde bir lamba olabileceğini düşündüğünü ancak daha yakından baktığında cisimleri eski bir mücevher olarak gördüğünü söyledi.

define


Uzmanlar, bulunan eşyaların yüksek statüdeki bir kadına veya kadınlara ait olabileceğini söylüyor.
İsveçli arkeologlar ise bir ormanda böyle bir define bulmanın çok nadir olduğunu söylüyor. Antik kabileler genellikle bu türden eşyalarını sulak alanlarda bırakıyordu.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
İzmir’deki Yeşilova Höyüğü’nde Balık Temizleme Aleti Bulundu

İzmir’deki arkeolojik kazılarda, balıkların pullarını temizlemek için yapılmış ve balık şeklinde 8.000 yıllık kemik alet bulundu.


İzmir’de, Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerinde devam eden kazılarda, balıkların pullarını temizlemek için yapılmış balık şeklinde alet bulundu. Kemikten yapılmış alet ve yaklaşık 15 cm boyutlarında olan aletin üzerine, balığın pulları ve kuyruğu gibi detaylar işlenmiş.

Aletin üzerinde yoğun kullanımdan dolayı çizikler olduğunu belirten Yeşilova Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, “Balığın pullarına ve kuyruğuna kadar çeşitli detayların işlendiği ilginç bir alet. Batı Anadolu’da, Ege Bölgesi’nde buna benzer bir örneği görmedik. 8.000 yıl önce yaşamış ilk Egelilere ve İzmirlilere ait günlük bir alet.” diyor

Ege’deki ilk yerleşik toplulukların deniz ve deniz ürünleriyle yakın bir ilişki içinde oldukları biliniyor. Kazı başkanı Derin, bu toplulukların balık ve midye gibi deniz canlılarını tükettiklerini söylüyor. Kazılarda bulunan çipura, denizkestanesi, istiridye ve midye gibi yiyecek kalıntıları da bu görüşü destekliyor.

“Buluntumuz da denizle suyla ve balıkla ilgili. O dönemin insanları balık temizlemek için çeşitli aletler kullanmıştı. Biz de o döneme ait böyle bir alet bulduk. Balık temizlemek için kullanılan, kemikten yapılmış ve balık şeklinde bir spatula bu. Üzerinde balık pullarını temizlerken oluşan izleri görebiliyoruz.”


15 cm boyundaki spatulanın, büyükbaş ya da küçükbaş hayvan kemiğinden yapılmış olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca bu alet, İzmir’de yaşamış ilk yerleşik toplulukların günlük işlerde kullandıkları basit bir aleti bile yaşam biçimlerine uygun tarzda dekore ettiklerini gösteriyor.






İzmir’de 8.000 Yıllık Balık Ağı Ağırlıkları Bulundu


İzmir’deki Yeşilova Höyüğü’nde yürütülen kazılarda, balıkçıların 8.000 yıl önce ağlarının ucuna bağladıkları ağırlıklar bulundu.


Yeşilova Höyüğü’nde 8.000 yıl önceki balıkçıların, bu ağırlıkları bağlayarak daha fazla balık tutmak için teknik geliştirdikleri anlaşıldı.

Höyükte yürütülen kazılarda, 40 adet taştan yapılmış balık ağı ağırlığı bulundu. Bu ağırlıkların, üzerine atılan çentiklerle ağlara bağlandığı tespit edildi.


Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, bulguların dönemin beslenme ve ekonomik faaliyetlerine dair önemli bilgiler verdiğini söylüyor.


“Elde ettiğimiz bulgular ile ilk İzmirlilerin, çevrelerindeki derelerde ya da dereler yardımıyla denize ulaşılan sığ kıyılarda ağ atarak balıkçılık yaptığını söyleyebiliriz. Bugüne kadar Yeşilova Höyüğü’nde ele geçen vatoz, çipura gibi büyük balık kemikleri de bunun bir kanıtı.”

Balıkçıların, 8.000 yıl önce, ağlarının ucuna ağırlık bağlayarak daha fazla balık tutmak için teknik geliştirdiklerinin anlaşıldığınıbelirten Doç. Dr. Derin, o dönemde Bornova’da yaşayan insanların, tarım ve hayvancılık yapmalarının yanı sıra balıkçı bir toplum oldukları yönündeki tezlerin de güçlendiğini söylüyor.


Yeşilova Höyüğü İzmir’in içindeki bilinen en eski yerleşim alanı olma özelliğini taşıyor.



İzmir’de 8.000 Yıllık Güneş Mührü Ortaya Çıktı


İzmir’deki Yeşilova Höyüğü’nde sürdürülen kazılarda, yaklaşık 8.000 yıllık 7 santimetre çapında, dönemin yöneticileri tarafından kullanılan “güneş mührü” ortaya çıktı.



İzmir’in bilinen en eski yerleşim alanı olduğu tespit edilen Yeşilova Höyüğü’nde, 2005’te başlayan arkeolojik kazılar, yeni buluntularla tarihe ışık tutuyor. O yıldan beri sürdürülen kazılarda, bugüne kadar 8.000 yıllık ana Tanrıça heykeli başı, ayı heykelciği ve serçe formunda biberon gibi birçok farklı bulguya rastlandı.

Höyükte, 2017-2018 döneminde ise çok sayıda pişmiş toprak eser ve kemik bulundu. Buluntular arasında en çok ilgi çekenlerden biri de 8.000 yıl önceye tarihlenen ve üzerinde güneş sembolü bulunan yönetici mührü oldu.


Yeşilova Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Zafer Derin’in yaptığı açıklamada, metalin bilinmediği çağlardaki yaşamın izini sürdüklerini ve dönemin günlük hayat, yeme alışkanlıklarına ilişkin bilgi edindiklerini belirtti.

Kazılarda, son olarak 8.000 yıl öncesinden, Neolitik döneme ait bir mühür çıkarmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Derin, buluntunun, büyüklük ve motif açısından büyük önem taşıdığını söyledi.



Ege’nin ilk markası olabilir
Toplumun ileri gelenlerinin gücünü simgeleyen mühürlere daha önce de rastladıklarını aktaran Derin, şöyle konuştu:

“Anadolu’daki en büyük mühürlerden birine rastladık. Güneşi simgeleyen ve 7 ışık şuasının yer aldığı büyük bir mühür. Güneş motifinin simgesel bir niteliği var. Kilin pişirilmesiyle yapılan mühür üzerinde de herhangi bir boya izine rastlamadık. Mühürlerin o dönemde ekmek gibi hamurların üzerinde kullanıldığını, ürettiklerinin bir simgesi olarak gördüklerini anlıyoruz. Kili pişirdikten sonra kimi zaman boyunlarına asarak yanında da dolaştırmış olabilirler. Bu mühre sahip kişinin yönetici, idareci olduğunu biliyoruz. Bu mührün kullanılış amacı özellikle mikroskop altındaki detaylı incelemeler sonucu belli olacak. Bu simgeye bir marka olarak bakabiliriz. İzmir’in, hatta Egelilerin ilk markası diyebiliriz.”

Zafer Derin, güneşin, 8.000 yıl önce de “ulaşılmaz” ve bu nedenle gücün simgesi olduğunu, Tunç Çağı’nda da en büyük tanrıların hep güneş ve gökyüzü ile ilişkilendirildiğini ifade etti.

Güneş mührüne ilişkin bilimsel yayın yapacaklarını ve bütün dünyaya bu önemli buluntuyu duyuracaklarını dile getiren Derin, Ege uygarlıklarıyla ilgili çalışanların bu gelişmeye ilgi göstereceğini sözlerine ekledi.


İzmir Yeşilova Höyüğünde 5.000 Yıllık Kemikte DNA Örneği Bulundu


İzmir’deki Yeşilova Höyüğü’nde bulunan 5.000 yıllık şakak kemiğinde DNA örneğine rastlandı. Bu sayede, şakak kemiğinin ait olduğu 5.000 yıllık iskelet hakkında birçok bilgi edinilecek.

İzmir Yeşilova Höyüğünde 5.000 Yıllık Kemikte DNA Örneği Bulundu


İzmir’deki Yeşilova Höyüğü’nde bulunan 5.000 yıllık şakak kemiğinde ABD’nin Boston Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından DNA örneğine rastlandı.

İzmir Yeşilova Höyüğü’ndeki araştırmalar çerçevesinde geçtiğimiz yıl 5.000 yıllık bir iskelete ait bir şakak kemiği parçası bulduklarını söyleyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Zafer Derin, bu örneği DNA üzerine araştırmalar yapan ABD’nin Boston Üniversitesi’ne gönderdiklerini söyledi.

İzmir Yeşilova Höyüğünde 5.000 Yıllık Kemikte DNA Örneği Bulundu


Kısa bir süre önce yeni bir haber geldiğini belirten Derin, şu bilgileri verdi:

“Geçen sene gönderdiğimiz 5.000 yıl öncesine ait bir şakak kemiğinden alınan bir örnekten DNA analizi yapılması gündeme geldi. Dünyada dört yerde yapılan hücre DNA’sı yöntemi kullanıldı. Temel amaç DNA’yı saptayabilmekti. Amerika’da bu araştırmayı yapıyorlar. Yeni aldığımız bilgiye göre DNA’yı saptamışlar, o DNA’yı bulmuşlar. Bu da şunu sağlayacak, 5.000 yıl önce yaşayan insanın saçının renginden gözünün rengine, boyuna, hastalığına kadar tespit edilecek. Hangi toplulukla ilişkisi olmuş, Avrupalı mı, Anadolulu mu bunu öğrenme fırsatımız olacak.”

İzmir Yeşilova Höyüğünde 5.000 Yıllık Kemikte DNA Örneği Bulundu
 

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
24 Eyl 2013
Mesajlar
2,120
Tepkime puanı
3,013
Puanları
23
DEFİNE BİLMECESİNİN ALTINDAN PAHA BİÇİLMEZ LAHİT ÇIKTI
Safranbolu Şehir Mezarlığında ki kaçak define kazısının altından 100 Milyon TL lik tarihi Lahit çıktı. Lahit'i alıp götürmüşler.

Ekli dosyayı görüntüle 298319



afranbolu Şehir Mezarlığında dün akşam polise yapılan bir ihbar üzerine daha önceden kaçak tarihi eser kazısı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İhbarı değerlendiren polis konuyu Kültür Valıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'ne iletmiş ve kaçak define kazı yapılan yerde inceleme yapılmıştı. Yapılan incelemede yer altına doğru uzanan merdivenler ve Bizans dönemine ait gizli mezar bulundu.

Meğer Kazı İhalesini Alan Firma Paha Biçilemez Lahit'in Peşindeymiş
Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi Şehir Mezarlığında mezar kazım ve defin işlemleri için ihale yapmıştı. İhaleyi merkezi Kastamonu'da olan NOES İthalat ve İhracat Şirketi çok düşük fiyat vererek almıştı. İhaleyi alan firma mezarlığa bir konteyner yerleştirmiş ve konteynerın hemen arkasında da bir kazı yapıldığı, daha sonradan yapılan kazının üstü kum dökülerek örtüldüğü ortaya çıktı.

Kazı yapılan yerde, yer altına doğru merdivenlerin indiği ve bir anıt mezarın olduğu oraya çıkmıştı. Edinilen bilgilere göre bu anıt mezarın içinden Bizans Dönemine ait değeri paha biçilemez bir Lahit'in bulunduğu ve bunun alıp götürüldüğü şimdi iddia ediliyor.

Kaçak Kazı Yapan Firma Yetkilisinden Şok İtiraf
Bu akşam saatlerinde Safranbolu Şehir Mezarlığı ihalesini alan Kastamonulu NOES İthalat ve İhracat firmasının sahibi Özlem A., yöremizde yayın yapan BRTV televizyonunun sahibi Mehmet Çetinkaya'ya sesli bir mesaj gönderdiği ve sesli mesajın içeriğinde oradan Lahit'i aldıklarını ve bu konuyla ilgili de Safranbolu Belediyesi'ne bilgi verdiklerini ve hatta tutanak tutulduğu ifadesi yer alıyor.

Başkan Yardımcısı Halil Bakkal Herşeyi Biliyor Muydu?
Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'a 10-15 gün önce Şehir Mezarlığındaki kaçak kazı ve paha biçilemez bir Lahit'in bulunduğu ile ilgili bazı vatandaşların bilgi verdiği iddia edilirken, konunun Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'den saklandığı da öne sürülüyor.

Kaçak kazı ile ilgili alıp götürüldüğü iddia edilen paha biçilemez Lahit hakkında Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ın bilgisi olduğu firma yetkilileri tarafından belirtildiği de iddia ediliyor.
Tüm bu iddialar çerçevesinde uzmanların kaçak kazı yapılan yerde inceleme yaptığı sırada Başkan Yardımcısı Bakkal'ın da orada beklediği ve bir dakika ayrılmadığı da dikkatlerden kaçmamıştı.

Alıp Götürülen Lahit ile İlgili Tüm Yetkililerin Haberi Var
Safranbolu Şehir Mezarlığında kaçak kazı yapıp paha biçilemez Lahit'i aldığı şüphesi olan firma yetkilisi Özlem A.'nın BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya'ya gönderdiği sesli mesajı hakkında Emniyet Genel Müdürü ve Karabük eski Valisi Mehmet Aktaş'ın, Karabük Valisi Fuat Gürel'in, Karabük İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ'un bilgisi olduğu da öğrenildi.

Öte yandan Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünün olay ile ilgili soruşturma başlattığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Safranbolu'dan Götürülen Lahit'in Değeri 100 Milyon TL yimiş
Safranbolu Şehir Mezarlığından herkesten habersiz günlerce yapılan gizli kaçak kazıdan sonra yer altında ulaşılan mezardaki Lahit'in Bizans Dönemine ait olduğu tahmin ediliyor. Bizans Dönemine ait bu tür tarihi Lahitlerin Uluslararası piyasalarda 100 Milyon TL'ye kadar değeri olduğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Başkan Yardımcısı Halil Bakkal İşin İçinde mi?
10-15 gün önce Safranbolu Şehir Mezarlığında gizli kazı yapıldığı ve buradan paha biçilemez bir Lahit'in alındığı bilgisi Halil Bakkal'a verildiği halde ve Özlem A.'nın "Belediye oradan Lahit'in alındığı günü biliyor ve tüm belgeleri de Belediye'ye verdik" demesine rağmen Safranbolu Belediye Başkanlığı'nın da konuyla ilgili tutanak tuttuğu halde olayı Kaymakamlığa, Cumhuriyet Savcılığına ve Emniyet Müdürlüğü'ne neden bildirilmediği bir soru işareti olarak ortada duruyor.

Tüm bu bilgiler ışığında kaçak kazı yapanlarla Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ın da işbirliği içinde olduğu öne sürülüyor.





(-ÇIKTIYSA- TAŞ LAHİT ''PAHA BİÇİLEMEZ'' OLUR O 1 METRELİK DELİKTEN 10 TONLUK LAHİT NASIL ÇIKAR, MUHTEMELEN ODAMEZAR ZEMİNALTI, BU HABERCİLER YOKMU UZAY GEMİSİ BİLE ÇIKARIRLAR VALLA...)
Bu habere belki bir yılı geçmişti ve asılsız bir iftira olduğu ortaya çıkmıştı.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
bende ona kiziyorum ustam defineci kacakci degildir kendi capinda maceraperestir benim gozumde.hic kimseye "kacak kazi yap suraya sat " demeyiz.ekmeginin derdinde olanlara muzeye ver ekmegine bak deriz. hep gunah gecisi yapiyorlar uc sikke pesinde olanlara.muzelerdeki eserleri sahteleriyle degistirenler geliri iyi olup emanet etilen mallari hic edenler asil onlari takip etmek lazim.kacakcilik suctur.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
İsrail'in Hayfa kentinin sahilinde dün bulunan 1 metre boyunda 900 yıllık Haçlı kılıcı...
Haçlı seferlerine katılan askerlerden birine ait olduğu düşünülüyor.
Deniz organizmaları ile kaplı kılıç Shlomi Katzin adlı amatör bir dalgıç tarafından bulundu...
Fotoğraf açıklaması yok.
Bir 1 kişi ve açık hava görseli olabilir
Fotoğraf açıklaması yok.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
Rusya’da Bulunan Sikke, Bir Osmanlı Askerinin Zafer Hatırasıydı


Taman yarımadasındaki antik Phanagoria kentinde bulunan sikke, muhtemelen Kıbrıs’ın fethine katılmış bir asker tarafından hatıra olarak getirilmiş.


Phanagoria’da bulunan bir Kıbrıs sikkesi. Sikkenin ön yüzünde Aziz Mark’ın aslanı görülüyor. Aslanı çevreleyen yazı [PRO. REGNI. CYPRI. PR(A)ES(S)IDIO] “Kıbrıs Krallığı’nın Garnizonu Adına” anlamına geliyor. Sikkenin diğer yüzündeyse [VENETORY FIDES INVI OLABILIS BISANTE IF] “Venediklilerin sadakati sarsılmazdır” ifadesi yer alıyor. C: Volnoe Dela Foundation

Rusya’nın güneyinde ve Karadeniz’in kuzeyinde yer alan Taman yarımadasındaki antik Phanagoriaşehrinde kazı çalışmaları yürüten arkeologlar, enteresan bir keşfe imza attılar: Antik kentin kalıntıları arasında, çok uzaklarda, Kıbrıs’ın Gazimağusa şehrinde, 1570 yılında basılmış bir bakır sikke bulundu. Arkeologlar; sikkenin üzerindeki deliğin muhtemelen kolye işlevi görmesi için delindiğini, dolayısıyla sikkenin alışverişte kullanılmadığını, bunun yerine bir Osmanlı askeri tarafından Kıbrıs’tan Phanagoria‘ya zafer hatırası olarak getirildiğini düşünüyorlar.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
Karahantepe’de Göbeklitepe ile Çağdaş Özel Yapılar Bulundu


Şanlıurfa’da yer alan Karahantepe’deki kazılarda, Göbekli Tepe ile çağdaş özel yapılar ve sırtında leopar taşıyan insan heykeli ortaya çıktı.

Karahantepe, AB Yapısı
Şanlıurfa kent merkezine 55 kilometre mesafede, Tek Tek Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan Karahantepe’de, içerisinde fallus biçimli dikilitaşların ve bir insan kafası heykelinin olduğu özel bir yapı bulundu. Ana kaya içine 8×6 metre boyutlarında oyulan AB Yapısı’nın özel amaçlar için inşa edildiği düşünülüyor. Yapının uzun duvarının ortasında bir insan başı yer alıyor. Boyun kısmı bir yılanı andırır biçimde kayadan çıkan başta bir erkek betimlenmiş. Bu başın karşısında ön sırada dört, arka sırada altı adet fallus biçimli dikilitaşlar yerleştirilmiş. Yapıya bir kenarından merdiven ile iniliyor diğer kenarından ise başka bir merdiven ile çıkılıyordu. Tüm bunlar kapsamında yapının ritüelistik bir işlevinin olduğu düşünülüyor.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
Fas’ta Dünyanın Bilinen En Eski Boncukları Bulundu


Fas’ta bulunan boncukların analizi, insanların bu aksesuarları ne zamandır kullandığına dair bilgi veriyor: en az 142.000 ila 150.000 yıl.


Dünyanın en eski takıları olduğuna inanılan delikli kabuklar, yaklaşık 142.000 yıl öncesine tarihleniyor. C: A. Bouzouggar / INSAP

Araştırmacılar, delikler açılmış 33 küçük deniz kabuğunu o zaman dilimine tarihlendiriyor – daha önce kaydedilenden yaklaşık 10.000 ila 20.000 yıl öncesi. Bizmoune Mağarası’nda keşfedilen tarih öncesi takılar, erken insanların kendileri hakkında başkalarına nasıl bilgi aktardığını gösteriyor. Çalışmaya göre, deniz kabukları, en az 142.000 yıl öncesine tarihlenen bir tortu tabakasında bulundu ve bu tür insan faaliyetlerinin en erken kayıtlarını Orta Taş Devri’nden Orta Pleistosen dönemine kadar geriye çekti. Keşif, Kuzey Afrika’daki insanların Afrika ve Asya’nın diğer bölgelerindeki akranlarından çok önce süs eşyası yaptığını gösteriyor.
 
Üst