Şimdi çubuklarim hakkinda geniş bir şekilde açiklama yapacağim gerisi size kalmiş...1990 li yillarda bir kaza sonucu sol bileğim kesildi,30 dan fazla doktorun soylemesine göre median sinirleri ve dahası devlet hastanesi bişey yok dedi deriyi dikip gönderdi.Akşam eve geldim acidan kivraniyordum ama rahmetli annem kanser hastasiydi evde yatıyordu abilerim tatildeydi annem eline ne oldu dediğinde burktum dedim soyleyemedim ,neyse 3 gün öyle gezdim elim morarmaya başladı.Bir akrabam noldu deyince anlattım beni istanbul amerikan hastenesi aciline götürdü,bayan bir doktor sargiyi açarken ben ettiği küfürlerden utandım.Neyse kisa kisa anlatayim.Ameliyati yapan mikro cerrahi serçe parmağim hariç damarlarin içine saç telinden %40 daha ince tel koymuş 40cm boyunda parmaklarimdan dirseğime kadar ama ne teli bilmiyorum çünkü bi kaç ay sonra amerikaya çağirdilar doktorumu dünyada ilk bende denemiş adam.Uzatmayayim dediki elini surekli çalıştır.İyide kibrit çöpünu bile tartmiyor ve his yoktu serçe parmağım hariç.Neyse fizik falan derken,bi defineci abiyle taniştim onunla dağlara gidip gelirken yavaş yavaş elimi guçlendirdim zamanla ama soğuk havada keçi kilindan eldiven takmazsam elim sizliyor ve hissetmiyordu oyleki elime diken batmiş mesela baş parmağıma ama aciyan orta parmagim aciyordu,yani nasil oluyorsa hala öyle,parmaklar karışık.Neyse baktim kara düzen definecilik olmuyor,araştirma yapmaya başladım.Çubuk olayini duydum.Bir tanede ben yapayim dedim yil1990 li yillar.İçinden yüksek gerilim geçmiş arı bakır tel 2mm buldum ve uzunluğu toplamı 39cm7mm dir.Bunun 32cm 'i uzunluk tutacağin uzunluğu ise 9cm7mm olarak büktüm.Sonra hiçbir işe yaramayinca bu sefer telin ucunu Küçük tüpde 2cm kadarini kizarincaya kadar ısıtıp önceden hazırlamış olduğum civanin içine sokup kaplama yaptim((((. UYARI::::: gözü iyice kapatan gözlük ve ağzim ile burnumu kapatan kimyasal maskesi ile açık havada yaptim.::::Evet bilgi güzeldir paylaştığın yere ve zamana göre.Ayni mum gibidir alimin elinde ışık saçar,zalimin eline geçerse zulüm saçar...
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.