tesekkürlerr metehnaım Metehan0770
4.resimdeki yahudi yüzügü hocam aynı yerden mi çıktı hepsi illaki ufak tefek ederleri olur ancak kalsın bir köşede neyin ne olacağı zamanı gelince belli olmaz emekçi kardeş Allah daha nasip etsinCok fazla var maşallah bos geldigmi.hatırlamıyorum ama degerli.ama.degerisz ama.onda iddaya girdik mühürmu degilmi normal yüzukmu diye biraey soylerwiniz cok mutlu olucam. . hades40 bu arada.eller derken eller kirli olursa para kazanilir toprak adamizyiz nabalmcvp bekliyorum ederi olablirmi birde
Büyük ihtimal yüzüklü mühür dürarkadaşlar bır arkadaş bunun osmanlı mühür oldugunu sçyledi bense şekilli bir yüzün oldugunu söyledim bu nedir acaba
Hediyelik eşyaSelamlar, bu yüzükler hangi döneme ait olabilir, maddi değerleri var mı acaba.
Ilk yuzuk gorsel olarak Antik Yunan, Roma veya Helenistik Donem (M.O. 1. yy - M.S. 3. yy) "muhur yuzugu" (Intaglio) tarzina cok benzemekte.Selamlar, bu yüzükler hangi döneme ait olabilir, maddi değerleri var mı acaba.
Teşekkür ederim bilgiler için sağ olun.Ilk yuzuk gorsel olarak Antik Yunan, Roma veya Helenistik Donem (M.O. 1. yy - M.S. 3. yy) "muhur yuzugu" (Intaglio) tarzina cok benzemekte.
Ama neo-klasik donemde ve gunumuzde cokca replikasi yapilmistir.
Orjinal olup-olmadigini kendinde anlayabilirsin.
Oncelikle altin oldugunu dogrulamalisin, gunumuze aitse ayari vardir (veya kaplamadir), antikse fazla belli almayan muhur seklinde isaret olur.
Uzerindeki siyah olan kisim gercek tasmi? (oniks, siyaha yakin akik, veya garnet/obsidyen) ve tasin uzerindeki anlatim elle mi? yapilmis (el isciliginde oymalar puruzlu-derinlikleri farkli olur).
Cam veya baska maddeden yapilmissa unut gitsin!...
Malzemesi altinsa, uzerindeki gercek tassa ve antika oldugunu kanitlarsan (resim veya video) degeri
adamina gore 10.000-30.000 tl arasinda degisir.
Ikinci yuzukte detaylar belli degil,
Ust kisimda ne isaret var?
Gumus mu? (yapildigi malzeme kalay-bakir karisimina benzemekte)
El isciligi var mi?
Altinsa degeri ilk yuzuk kadar olur, gumusse 5.000-15.000 tl arasinda.