Dedektorburada Banner Mobile

Yine ve yine ben YARDIMMM

Dedektorburada Banner Mobile

Brtak

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan birkaç görsel yüklemek istiyorum değerli yorumlarınız benim için çok değerli öncelikle birkaç uydu görüntüsü paylaşacağım işaretleri gördüğüm alanda uydu görüntüsünde bazı yerler dümdüzken bazı yerlerde bazı hareketlilikler var eski yerleşim alanının kalıntıları olduğunu düşünüyorum tabiki sizler daha iyi bilirsiniz
Yardımcı olur musunuz lütfen ? 🙏🏻

Ekli dosyalar

Brtak

Yeni Üye
3. Görselde bulunan kaya 4. Görselin biraz ilerisinde çaprazında ayrıca 4. Görselde oyuklu taşın alt kısmında yuvarlak bir delik daha mevcut .

T...Men

Member
Bu uydu gorselleri bir cok sey olabilir. Tas tepeler gibi yerlesim yeri (yapiya benzeyen yuvarlak olusumlar,cilali tas devri sonu) veya Inka,Nazca cizimleri gibi inanis''din'' amacli taslar temizlenerek sekiller olusturulmus. Alan cok buyuk ve nehir kenarinda belkide tarima geciste ilk yerlesim yerlerinden biri(Catalhoyuk'un babasi). Yakinda(2.uydu resminde sag ust kose) gozle gorulur yerlesim yeri varsa,mezarlik alanda olabilir. Taslar uzerindeki cizimler (Kelt cizimleri ile benzerlik var) dinsel amacli yapilmis olabilir. Anlayacagin olasiliklar coook...