Dedektorburada Banner Mobile

Yığma taşları

Dedektorburada Banner Mobile

sevdalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Bu bölgede yüksek kayalık yer varmı
Büyük taşlık kayalık bir yer

Ustam Bu resim lerin uzak ve yakın işaretler görülecek şekilde resimler misin Emin olmak istiyorum
Bide hemen aşağısında bunlarıda buldum yapay mı doğal mı bilmiyorum en ince detayını arıyorum size atıyorum hocam daha kolay anlayabilirsiniz diye

Ekli dosyalar

sanal defineci

Editör
böyle kayalık arazide çok değişik formlara raslamak mümkün.illa işaret olarak algılamamak gerekir..ilk çağda bazı kullanım amaçlı oymalar olabilir..tavsiyem harçla birbirine tuutturulmuş kayalar varmı onu bulman..genellikle içine ufak hediye konur..mezar hediyesi ..ustaların dediği gibi dedektörle taşları ve etraflarını yoklamaktan başka aklıma bi şey gelmiyor..oda ve ya mağara ile ilgili herhangi bi ipucu göremedim..bu tip yerlerde oda varsa bile derin olacağı için tespit etmek ve ya işlem yapmak çok zor..

böyle kayalık arazide çok değişik formlara raslamak mümkün.illa işaret olarak algılamamak gerekir..ilk çağda bazı kullanım amaçlı oymalar olabilir..tavsiyem harçla birbirine tuutturulmuş kayalar varmı onu bulman..genellikle içine ufak hediye konur..mezar hediyesi ..ustaların dediği gibi dedektörle taşları ve etraflarını yoklamaktan başka aklıma bi şey gelmiyor..oda ve ya mağara ile ilgili herhangi bi ipucu göremedim..bu tip yerlerde oda varsa bile derin olacağı için tespit etmek ve ya işlem yapmak çok zor..
bu bölgenin hemen 500-600m uzağında bir tepecik var yani timülüs fotoğraf taki gibi yuvarlak içinde olan o yığma dediğim yer ve üste olan x yaptığım yerde timülüs

Ekli dosyalar

halatcı

Yeni Üye
bu bölgenin hemen 500-600m uzağında bir tepecik var yani timülüs fotoğraf taki gibi yuvarlak içinde olan o yığma dediğim yer ve üste olan x yaptığım yerde timülüs
Tümülüs le alakası yok oranın tümülüsler yığmalar kendileri bizzat işarettir işarete gerek yok yığma dedin yer taş öbeği değil yayılmış kayalar üst üste bindirilmiş 1 metre 2 metre yığma çakıl taşı yumruk kadar büyük taşlar olsaydı önemli olurdu nasibin bol olsun