Dedektorburada Banner Mobile

Volçan Voyvoda Belgeleri, 1796 - 1876

Dedektorburada Banner Mobile

edirne22

Editör
bir eşkiya oturup saatlerce günlük - hatırat yazsın...
olacak iş değil.
çoğunun okuma yazması bile yoktur.

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
çoğunun okuma yazma bilmesine gerek yok zaten herkes bilse bu adam yanına almazdı bir de bu tarafından bakın

balkaya34

Editör
Hepsi dogru ve çok onemli bilgilerdir,
Asil hata Kendi aklindan gecen , ( Herhalde burasi veya şu kasaba ) gibi ilaveler yapmalaridir, Bunu cevirmenler yapiyor yada bu yazi kimin eline gecerse o kendi aklindan geçen yerleri ilave yapıyor,
Burda o zamandan beri kalan koyler var ama o isimlerle degil yani isimler hep degışmiş.Mesela bir yazida ÇUKUR cambazda SABAH ezani okunurken Ses balkayadan duyulur der ,Dogru , Arasi 300.metre tahmini mesafede,
Burda AĞ pinari anlatmıs ve orda bir kayayi anlatmış ( ,KEMENÇE ) evet bu kemençedir,
Bir yerindede bu kemencenin bir yuzeyinde küçuk bir kemenceden daha bahsediyor,Onunda Boya Ile yapildigindan bahsediyor, onu gornedim , Kılıflı RUM Kemencesi bu , Nalbant alani ,Yada bazan Hora yeri demisler,Ne olursa olsun anlatilan yer burasi burda anlatilan hersey mevcut,
Bazi yazilarda kemencenin yanindaki.Kazandan bahseder isde oda yaninda, 20240211_125416~2.jpg

Son düzenleme:

teeery

Aktif Üye
Merhaba 19 yere 111 işaretle gömdük denilen 19 yerin.
5-6-7-10-14-19 daki yerleri buldum. Selamlar

teeery

Aktif Üye
Selam @teeery , O rakamlarin anlamı nedir ,Acaba onlarda bir isaret varmı ,
kantarın topuzu 44 rakamın üzerinde, kancaları yukarı doğru olmakla aralarında bir kaplumbağa resmi ( gözleri metaldir )

14. işaretimiz , kaplumbağanın baktığı yönde delikte bakrac tutan kadın figürü.

15. işaretimiz , otlaktan yem yiyen 3 domuz resmi , soldaki domuzun sol bacağı kirik ve de kirik bacağın karsısındaki kayada bir bacak ve de bir salkım uzum resmi.

16. işaretimiz , domuzların istikametinde tepeye doğru 2 güneş ve de 1 yarim ay resmi 2 günesin arası 135 adim ve de bu arada bir başka kayada bir genç kadın resmi.

17. işaretimiz , suyun içinde yerli kayada 3 balık figürü ortancanın kafası yok , bu kafa 13 adımda suyun dışında bir kara kayadadır ayrıca bu kayada bir de yılan resmi vardır.

18. işaretimiz , suyun bir havuz yaptığı yerde sol kısımdaki kayada bir güllü hac vardır , hacın hemen altında bir kartal yılanı yer resmi var.

19. işaretimiz , kapalı bir mağara çevresinde at arabasının bir çok parçalara bölünmüş işaretleridir , arabanın atları 4 ve de her biri farklı yönlere bakmakta arabanın tekeri mağara tavanındadır mağara girişinde bir asker figürü vardır.
Merhaba bu yazıda belirtilen
5-6-7-10-14-19 bölümlerden bahsediyorum.

balkaya34

Editör
Bazıları doğru edindiğim bilgiye göre de Bursa civarında olduğunu tesbitledim hemen hemen bütün yerler ve işaret ler oturdu ama devlet desteği olmadan yapılamaz diye düşünüyorum

@Nahkax Selamlar ,
Islem yapilmasi sonraki iş,
İsaretler Oturdu dediniz ,Hangi ışaret oturdu bir resim ekleme şansımız varmı acaba, En azindan dunya gözuyle bir görmüş oluruz,

Son düzenleme: