Dedektorburada Banner Mobile

Van ili Muradiye ilçesi

Dedektorburada Banner Mobile

Mehmet.reşit

Yeni Üye
Selamün aleyküm ustalar bu siteyi uzun süredir takip ediyordumda nasibiniz bol olsun inşallah van Muradiye bölgesinde çok sayıda işaret var kesin olarak bildiğim define yerleri var ama tecrübesizim bu konularda bilgimde sıfır, makinesi olan veyahut işaret uzmanı arkadaşlar varsa gelip çıkarabiliriz Allah hakki için ne çıkarsa bölüşürüz.kesin gömü yerlerim var ama nokta tespit lazim . hiç alakam yok bu konularla çünkü ustalar burda onlarca işaret görüyorum ama faydası olmuyor yardımcı olmak olacak arkadaş

Son düzenleme:

balkaya34

Editör
Selamün aleyküm ustalar bu siteyi uzun süredir takip ediyordumda nasibiniz bol olsun inşallah van Muradiye bölgesinde çok sayıda işaret var kesin olarak bildiğim define yerleri var ama tecrübesizim bu konularda bilgimde sıfır, makinesi olan veyahut işaret uzmanı arkadaşlar varsa gelip çıkarabiliriz Allah hakki için ne çıkarsa bölüşürüz.kesin gömü yerlerim var ama nokta tespit lazim . hiç alakam yok bu konularla çünkü ustalar burda onlarca işaret görüyorum ama faydası olmuyor yardımcı olmak olacak arkadaş

Selam ,Mehmet Reşit,
Muradiyenin neresindensin ,

balkaya34

Editör
Usta Mahalle mi yoksa köy mu köy olarak köyüm Gültepe şuanda şehit Mehmet bey mahallesindeyuz Van Muradiye ilçesi

Anladım, Yani siz simdi muradiye de oturuyorsunuz,
Esgi van kalesini bilirmisin, (GaleyiVan)
Birde caldiranı Haci ziyaret köyünü iyi tanirmısiniz, bunlari bir anlatirsaniz memnun olurum,
Simdi dikkat ,,,
Muradiyenin alt tarafindan selaleden gelen su akar ,Bu dere uzerinde bir köprü vardı esgi bir köprü, bu kopruden gecen yol tarihi Göc yoludur, daga dogru giderken solda ve sagda iki koy var ,Bu koyler muradiyeye bakar ,Simdi adi ney bilmiyorum ,Birisi KORZÜT digeride ANZİRİK koyu olacakdı , bu koyler hakkinda Bilginiz varmı ,

Mehmet.reşit

Yeni Üye
Anladım, Yani siz simdi muradiye de oturuyorsunuz,
Esgi van kalesini bilirmisin, (GaleyiVan)
Birde caldiranı Haci ziyaret köyünü iyi tanirmısiniz, bunlari bir anlatirsaniz memnun olurum,
Simdi dikkat ,,,
Muradiyenin alt tarafindan selaleden gelen su akar ,Bu dere uzerinde bir köprü vardı esgi bir köprü, bu kopruden gecen yol tarihi Göc yoludur, daga dogru giderken solda ve sagda iki koy var ,Bu koyler muradiyeye bakar ,Simdi adi ney bilmiyorum ,Birisi KORZÜT digeride ANZİRİK koyu olacakdı , bu koyler hakkinda Bilginiz varmı ,
Usta doğrudur körzöt köyü korsot diyorlar burada onu biliyorum o cepte, diğer dediğin köy anzaf köyümu Kürtçe veya Türkçe söylesen anlicam anguzek mi dediğin onun yanında olan anguzek var senin dediğine göre onun yanında olan anguzek var

Son düzenleme:

balkaya34

Editör
Usta doğrudur körzöt köyü korsot diyorlar burada onu biliyorum o cepte, diğer dediğin köy anzaf köyümu Kürtçe veya Türkçe söylesen anlicam anguzek mi dediğin onun yanında olan anguzek var senin dediğine göre onun yanında olan anguzek var

Muradiyeden bakıldığında bu iki köy gözüküyor zaten bu iki köye tek yol.giderdi ve sagdaki koye varmadan bir esgi cesme vardi o cesmeye yakin yol sola diger köyede gider,
Bu iki koyun arasi 2 veya 3 kilometre nesafeli ara var,
Siz kaç yaşındasınız, eger yasiniz küçükse o köyün esgi adını bilemeyebilirsin.

Orda ,
1- Kalei beryin
2- Köprü
3 - Yol
4- Çeşme,
5 - Korsot köyü
6- Anzırik köyü
7 - Esgi kale
8 - Yatır
9 - Kralın Tahtda resmi
10- Haç isaretleri
11- Kilometre taşları
Bu ısaretler orda toplam 11 işaret var orda ,

Son düzenleme:

Mehmet.reşit

Yeni Üye
Muradiyeden bakdigibda bu koy gözukuyor zaten bu iki koye tek yol.giderdi ve sagdaki koye varmadan bir esgi cesme vardi o cesmeye yakin yol sola diger köyede gider,
Dediklerin doğrudur üstat dediğin köyler anguzek ve korsot 👍

Mehmet.reşit

Yeni Üye
Muradiyeden bakıldığında bu iki köy gözukuyor zaten bu iki koye tek yol.giderdi ve sagdaki koye varmadan bir esgi cesme vardi o cesmeye yakin yol sola diger köyede gider,
Babam biliyor usta babam 63 yaşında o çok iyi biliyor bende biliyorum

Mehmet.reşit

Yeni Üye
Muradiyeden bakıldığında bu iki köy gözüküyor zaten bu iki köye tek yol.giderdi ve sagdaki koye varmadan bir esgi cesme vardi o cesmeye yakin yol sola diger köyede gider,

Orda ,
1- Kalei beryin
2- Köprü
3 - Yol
4- Çeşme,
5 - Korsot köyü
6- Anzırik köyü
7 - Esgi kale
8 - Yatır
9 - Kralın Tahtda resmi
10- Haç isaretleri
11- Kilometre taşları
Bu ısaretler orda toplam 11 işaret var orda ,
Usta orada senin bildiğin gömü yeri varsa bakıp sana göndeririz yada sen gel birlikte bakalım gömü yeri biliyorsan

balkaya34

Editör
Usta orada senin bildiğin gömü yeri varsa bakıp sana göndeririz yada sen gel birlikte bakalım gömü yeri biliyorsan

Kopruyu gecince ilerden saga viraj var ordan gecerkende solunda kayalik var o kayaliklarin usdune cik orda sigara paketi kadar bir resim olacak onu resmini cek siteye koy gorelim hele