Gezenti
Bilgili Üye
Abi son olarak bişi daha sormak istiyorum. Bizim arkadaşın dedesi bi küp para buluyor yıllar önce. Bunu birlikte gittikleri kişide söylüyor bu dedenin torunuda. Hatta birisi atından küpü indirip evine soktuğunu bile görüyor. Neyse bu dede rahmetli oldu geçen torunu geldi anlattı mevzuyu. Ben bınu başkalarından da duymuştum. Eski bi evleri var topraktan evin altıda kiler gibi düşün. Evinin altına biyere sokmus gömmüş. Hatta o dedeyin birlikte gittikleri kişi dede ölünce o eve gidip 2 metre kadar yeri kazıyor ama bulamıyorlar. O toprak ewde duvarlarda yada başka biyerdeyse bu makinayla cıkarabilrmiyiz. Makina olduğunu bildiği için arkadaş bana geldi bakalım dedi. Yerin altında değil belliki bulamadıklarına göre ewin içinde başka biyerde. Bu arada cahil insanlar torunu da diyor satma elden çıkarma durumu olamaz kesin o evdedir diyeBulan tek parayı 50 cm den çıkarmıyor mübarek tasa etme gelecek mal toprak üstünde de denk gelir. Ben makinesiz su kenarından ören den çok para topladım deniz kenarında deniz kabuğu arar gibi kafa aşağıda bir avuç toplar çıkardım. Kısmet işleri . Spor olur al ufak çapa keser gibi öten yere vur akşama kadar.
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.