Ekli dosyalar
-
644.7 KB Görüntüleme: 121
merhaba abi bizim yer roma ve bizans yasantılı yer 500 m 1 km cevresinde kılıse kale askerıbirlik cıktı yenı daha ve bir amda imar gelmicek yere inar geldı bizim bu yer 7 senede 2 defa çöktü zeytın agacı dıkerke kepce geldı buyuklerımız burayı çöktü diye doldurmus toprakla tekrsr çöktü ve tek kar tutmayan yer tarlada gecenlerde biz içine girdik süründük 2 metre sonra oda cıktı odanın etrafları oyuk el işçiligi doga olayı gibi degil ve t işareti ve suret var t işaretinin yanında murc izi t nin alt kanalından ufak bı delıkten asagı dogru ınsan girilmicek seklinde yer gidiyor tas attım baya gitti yer tarıhsel bölge bizans roma biraz bilgi almak istiyorum insa gucuyle suan yapılcak bısı kalmadı ne yapmalıyımİlk resim çok bariz insan yüzü. Karşısından çekme şansını var ise görelim muhakkak.
Diğer resimde kanalımsı bir yapı var. Bence T den daha çok kanala benziyor. T olarak düşünüp sağ işte tarafına elini sokup ölçer misin, parmakları nereye kadar giriyor? Aşağıda bir yer tarif ediyor orası.
Ev arazisinin tarihini araştır. Çok uzak değil, yakın tarihini. Roma'ya kadar değil de Bizans'tan itibaren gibi. O insan yüzü betimlemesi önemli. Baktığı yer?
Kapalı gözü?
Olması gereken olmayan bir gariplik.
Boyun hatları?
Gibi araştır bakalım. Resimleri çoğalt, farklı açılardan olsun. Kuvvetle muhtemel daha da aşağıda bir yapı var, bu mahzen de olabilir, mezarda. Dikkatli tespit çalışması yap. Çubuk kullanıyorsan boşluk bak. Bir GPR bulursan dışarıdan oranın üstünü tara çok daha ciddi, net veriler alır işini kısaltırsın.
Hatırlısı olsun diyelim. Gelişmeleri duyalım, şahsen ben severim böyle derin işleri..
İlk resim çok bariz insan yüzü. Karşısından çekme şansını var ise görelim muhakkak.
Diğer resimde kanalımsı bir yapı var. Bence T den daha çok kanala benziyor. T olarak düşünüp sağ işte tarafına elini sokup ölçer misin, parmakları nereye kadar giriyor? Aşağıda bir yer tarif ediyor orası.
Ev arazisinin tarihini araştır. Çok uzak değil, yakın tarihini. Roma'ya kadar değil de Bizans'tan itibaren gibi. O insan yüzü betimlemesi önemli. Baktığı yer?
Kapalı gözü?
Olması gereken olmayan bir gariplik.
Boyun hatları?
Gibi araştır bakalım. Resimleri çoğalt, farklı açılardan olsun. Kuvvetle muhtemel daha da aşağıda bir yapı var, bu mahzen de olabilir, mezarda. Dikkatli tespit çalışması yap. Çubuk kullanıyorsan boşluk bak. Bir GPR bulursan dışarıdan oranın üstünü tara çok daha ciddi, net veriler alır işini kısaltırsın.
Hatırlısı olsun diyelim. Gelişmeleri duyalım, şahsen ben severim böyle derin işleri..