Dedektorburada Banner Mobile

Şovalye ve yılan kabartması

Dedektorburada Banner Mobile

A7-62626

Yeni Üye
Merhaba elimde resim olmadığı için birebir yapay zekayla tasarladım aynı bu şekilde işaretler.
Şovalye kabartması elinde kalkanı var sağ üstünde ise yılan kabartması var uzunca diklemesine değil yanlamasına uzanıyo.Yılanın uzandığı noktada yani baş bölgesinde mağara var derin bi mağara bölge yüksek sarp bi noktada işaretler çok belirgin kabartma şeklinde uzaktan dahi belli oluyo bu işaretlerin anlamı nedir eşkiya gömüsü mü bilgisi olan ustalar yardımcı olabilir mi

Ekli dosyalar

sanal defineci

Editör
yılan mağarayı temsil ediyor olmalı..şövalye kabartması daha çok anıt tarzı bi şeydir herhalde..yani define olan mağarayıda böyle afişe edecek değillerdir herhalde..muhtemelen ünlü bi savaşçıyla alakalıdır o mağara.yada eski bi mitos falandır..efsane tarzı bi hikayede olabilir..mağaraya giren ve orada belki bi canavarı ejderhayı öldüren bi şovalye falandır..tamamen fikir yürütüyorum şu anda..define olan mağaralar genelde ya toprak altında yada akarsu,şelale ağaç ve ya çalı arkasında gizli olur..ulaşılmasını zorlaştırmak için girişi bazen sıvayla bazen büyük kayalarla tıkarlar..öyle define saklanan mağaranın girişine de işaret falan konmaz..en azından benim hayatımda rasladıklarımdan hiç birinde bu tip aleni bi şey yoktu..zor ulaşılan girişi kapalı ...araziye uydurulduğu için keşfetmesi zor yerler..yani içinde zar zor ilerleyebileceğiniz karanlık belki uçurumlarla kuyularla bazen tuzaklarla dolu yerler..belkide çok sarp bi yerde olduğu için gizleme ihtiyacı duymamışta olabilirler..her halükarda saklı bi şeyler varsa içerde olacak ...

T...Men

Bilgili Üye
Gordugunu olusturman iyi olmus; lakin yazili olarakta gordugunu teyid etmen daha iyi olurdu. Ornegin; kalkan,mizrak ve migfer gordugunle birebir uyusuyor mu?
Ozellikle bonuzlu migfer!!!. Bu migferler tunc cagi iskandinavylali,vikingli ve kelt liderleri tarafindan ve dini torenlerde kulanilmistir.
Anadolu'da da şerdanler...
Resime baktigimda kalkanin, mizragin ve migferin(boynuzsuz) bicimini Ingiliz sitiline(M.S.400-700 arasi) benzettim.
Magaraya dogru giden duz yilan ve asker; lider mezari olabilecegini getiriyor akila. Ayrica uyari (tehlikeli bolge)amacli da yapilmis olabilir. (askeri bolge giris tehlikeli ve yasaktir, dusman birliklerinin bolgesi veya askeri disiplinden ayrilmis soygunculuk yapan insanlari olduren duzensiz birligin oldugu bolge v.b)