Dedektorburada Banner Mobile

Slm ustalar yardımcı olursanız sevinirim

Dedektorburada Banner Mobile

Fırat2941

Yeni Üye
İki tane karşılık li Dikili taş üstteki Dikili tasin yanında penis işareti var üstteki Dikili tasin arkasında deve işareti her yerde oyma üç gen işaretleri mevcud ne anlama geliyo ustalar nasıl yol almalıyım yardımcı olursanız sevinirim yer Gümüşhane eski Ermeni yeri

Ekli dosyalar

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Penise benzeyen kayanın bulunduğu yer zaten tümsek, tümseği bir araştır derinlemesine bak bakalım.

T...Men

Editör
İki tane karşılık li Dikili taş üstteki Dikili tasin yanında penis işareti var üstteki Dikili tasin arkasında deve işareti her yerde oyma üç gen işaretleri mevcud ne anlama geliyo ustalar nasıl yol almalıyım yardımcı olursanız sevinirim yer Gümüşhane eski Ermeni yeri
Bahsettigin isaretlerden sadece ucgen'i ermeni kulturu ile ele almalisin.
Isaretlerin yuksekce bir yerde muhtemelen yakinlarda su da vardi (cay,dere,irmak).
Yazdigin isaretleri goremedim, lakin ''penis'' isareti gercekten varsa, burasi muhtemelen (belkide roma donemi) ''bolluk,bereket,dogurganlik'' ayinlerinin yapildigi toren alanidir.
Tabi ''deve'' isaretini de gormemiz lazim. Bu da ayri muamma. Cunku bu isarette bu seneryolara uymuyor.

Fırat2941

Yeni Üye
Üstat deve işareti penis hemen arkasında kaliyo evet tepede burası su Kaya mezarı da bu işaretlerin 50 MT asalarinda karşılıklı Dikili taşlar birbirine bakiyo evet çokça oyma isaretleri vs var anlamadığım için siz değerli bilgili ustalardan yardım istiyorum penis de üstteki Dikili tasin hemen yanında çok eski yerleşim yeri bizim tarlanın 10 MT üstünde bu yerler şimdiden çok tşk ederim bilgilendirirseniz sevinirim

Ekli dosyalar