Dedektorburada Banner Mobile

Sikke hangi döneme ait

Dedektorburada Banner Mobile

falan filan

Member
FB

Ekli dosyalar

falan filan

Member
TemiZlenmiş hali

Ekli dosyalar

Cann

Operatör
TemiZlenmiş hali

Hangi bölgede buldun

gülbahçeli

Editör
TemiZlenmiş hali
yunan fakat paranın içine etmişsin para öyle temizlenmez pateni gitmiş bir işe yaramaz bronzları hiçbirzaman asitle temizlemeyin sadece toprağını alın öylece kalsın

falan filan

Member
Ben asitle Tem izlemiyorum tuzla temizliyorum temizlemedinmi kondisyon kötü diyorlar

falan filan

Member
Hangi bölgede buldun
Akdeniz bölgesi burdur tarafları

sanal defineci

Editör
dostum metale zarar vermemek için çamaşır suyu,asit,tuzruhu gibi metale zarar verecek maddeler kullanmayın..altın,gümüş,krom gibi paslanmayan soy metalden üretilmiş paralarda silmek temizlemek için asit kullanılabilir.ancak bakır ,tunç gibi soy metal olmayan alaşımların,minerallerin asitten etkilenerek yapısı bozulabiliyor..genelde özel sıvı içinde tersine oksitleme dediğimiz metali anti oksitleme yöntemleri kullanılıyor..bu şekilde metal içine kadar işlemiş paslı kısımlar oksitten arındırılarak metal eski haline çevrilebiliyor.bu sebeple bulunan eserlere dokunulmaması,temizlenmemesi istenir..zira temizleme esnasında kondiksiyon bozulabilir..sizin temizleme yönteminiz gayet güzel olmuş..

sanal defineci

Editör
helenistik dönem olmalı.arka yüzünde tanrıça figürü var..muhtemelen atena...ön yüzünde sanırım iskender var..makedon kırallığına ait bi para...

edirne22

Editör

Cann

Operatör
Akdeniz bölgesi burdur tarafları

Yunan arka yüz tapınak ön yüz belli değil üstündeki harfleri bi kağıda yaz bakalım ne çıkacak