Dedektorburada Banner Mobile

Selamün aleyküm

Dedektorburada Banner Mobile

xxmezarci

Yeni Üye
Selamün aleyküm ustalarım nasılsınız hepiniz iyisinizdir inşallah hepimize bol nasipler bu işe gönül vermiş biri olarak çok merak ettiğim bir soru var siz değerli ustaların yorumlarını alayım dedim

Bu işler şans nasip mi, bilgi tecrübe mi,yoksa kaliteli makine mi

Bazıları var makineyle bulur bazıları var hiç aramadan tesadüfen bulur,bazıları var senelerini verir bişey bulamaz

Kıymetli yorumlarınızı beklerim

Hookook

Bilgili Üye
Bazıları nasibinde vardır şansına ayağına takılır Bazıları vardır en sağlam cihazlarla bulamaz lakin nasip de gayretle mümkündür misal sen evde bekleyerek nasip olmadı para beni bulmadı dersen nasibinin seni beklediği yerlerden bi haber yaşarsın işin özünde imkanı yettiğince kişi teknoloji ile beraber nasibini ararsa muhtemeldir ki hedefine oldukça yaklaşır benim nezdimde işin özü çabalamak sen elmayı zeytin ağacının altında da arayabilir elma bahçesinde de arayabilirsin :)

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Şimdi bunu şöyle ayırmak lazım bazıları hiç aramadan nasıl ayağına gelir bulur bazıları ise arar arar bulamaz değil mi Biz defineciler arar arar bulamayız ama bazı insanların Allahü Teala alnına yazdı işte yazdıysa o vakit o nasip onu bekliyordur o alır .
bu dediklerinizin hepsini harmanlamak lazım tabii ki bilgi lazım tabii ki araziyi Gezmek lazım tabii ki teknoloji lazım Ve tabii ki Allahu Teala'nın bize bahşettiği nasip dediğimiz şey de lazım
Eğer Yüce Allah bizlere bunu nasip ettiyse illaki bize de nasip olur ama Kaderimizde böyle bir şeyden sebeplenmek yok ise Allahu Teala gözlerimizi karartır göreceğimiz şeyi bizi görmez yapar ve onu göremeyiz.. işte her şey nasip kısmet işi ama tabii ki bu demek değildir ki oturduğumuz yerden de rast gelecek diye bir şey yok.. illaki bir sebep olması gerekiyor Kimisi dağ da mantar ararken denk gelir Kimisi ise gerçekten bilerek ararken bulamaz.Ama nasip de var ise şöyle bulur böyle Bulur. Yüce Allah onu bir şekilde o yolda yönlendirir

artık kaderinde nasıl yazdıysa o şekilde bulur bundan ötesi yoktur ya..
Hani Hızır'ın hikayesinde yazar ya Yıkık bir duvarı Elin ile sıvazlayıp tekrar sağlam haline getirir sorulduğunda ne için yaptığını söyler buranın altında bir hazine yatar bu hazine iki tane yetimindir gün gelecek Onlar bunu bulacaklar Ben de başkalarının bulmasını denk gelmesini zorlaştırmak için duvarı daha sağlam hale getirdim ama gün gelecek o Yetimler bunu bulacaklar Yani buradan anladığımız Demek ki o yetimlerin kaderinde bunu bulmak var Allahu Teala bunu böyle belirlemiş bundan ötesi yok demek ki İnşallah hepimizin Bahtı açık olur hepimizin bahtı ya Nasip diyelim

Son düzenleme: