Dedektorburada Banner Mobile

Merhabalar Antik Kale

Dedektorburada Banner Mobile

bypros

Yeni Üye
Merhabalar benim antik eski dönem hakkında kayaya oyulan kaleler hakkında bilgi sahibi birisine ihtiyacım var. Ben başaramıyorum ne denesem de ne yapsam da. Bir fotoğraf ekleyeceğim. Merdivenler belli oluyordur umarım fotoğrafta ayrıca yanda ki boşluğu çözemedim. Konu hakkında bilgi sahibi kimseyi misafir ederiz. Gezeriz. Yardımcı olursa bizim anladığımız işler değil pek.

Kral, kraliçe mezarı. Antik kent ve daha nicesi mevcut bu işe gönül vermiş birisini arıyorum. Kas gücü mevcut fakat bilgi birikim bizim sıfır hakkı neyse hallederiz.

1000017541.jpg

1000017532.jpg

Son düzenleme:

bypros

Yeni Üye
1000017560.jpg

1000017557.jpg

1000017715.jpg

1000017716.jpg

Bunları yorumlayabilecek birisi varsa oda güzel olurdu.

Son düzenleme:

AGEMO

Aktif Üye
Merhaba, burası kalenin kuzeyi olup ardı da uçurumdur. Eğer orta kısma düşerse o zaman güney tarafta bir oda daha mevcut demektir. Son fotoğrafın olduğu yerde bir giriş var ama fotoğrafın açısından net görünmüyor. Fotoğraf aldatabilir ama o fotoğrafta tam girişe bakıyor bile olabiliriz.

Buraya çıkarken arkadan dolanılan patika yolun belli kısımlarındaki su kaynaklarını biliyor musunuz ? Bunlardan bir tanesi çeşme yapılmış olabilir. Bu bölgede asıl uğraşılması gerekenler onlar ve onların işleridir. Çeşme yapıldı ise suyu tatlıdır. Buna yakın bir tane de suyu içilmeyen vardır. Tadı sevimsizdir. Bunların yerini biliyorsanız devam ederiz.

İlk fotoğrafta görülen o niş dediğimiz duvardaki oymalar hangi yöne bakıyor ? ve zeminden yükseklikleri ne kadar ?

bypros

Yeni Üye
Merhaba, burası kalenin kuzeyi olup ardı da uçurumdur. Eğer orta kısma düşerse o zaman güney tarafta bir oda daha mevcut demektir. Son fotoğrafın olduğu yerde bir giriş var ama fotoğrafın açısından net görünmüyor. Fotoğraf aldatabilir ama o fotoğrafta tam girişe bakıyor bile olabiliriz.

Buraya çıkarken arkadan dolanılan patika yolun belli kısımlarındaki su kaynaklarını biliyor musunuz ? Bunlardan bir tanesi çeşme yapılmış olabilir. Bu bölgede asıl uğraşılması gerekenler onlar ve onların işleridir. Çeşme yapıldı ise suyu tatlıdır. Buna yakın bir tane de suyu içilmeyen vardır. Tadı sevimsizdir. Bunların yerini biliyorsanız devam ederiz.

İlk fotoğrafta görülen o niş dediğimiz duvardaki oymalar hangi yöne bakıyor ? ve zeminden yükseklikleri ne kadar ?
Arka taraftan patikadan kaleye çıktım, yolda herhangi bir çeşme bulamadım göremedim, çevre keşfi sırasında da ne yazıkki göremedim. Bu hafta ki keşif sırasında daha detaylı bilgi paylaşımı yapabilirim. Giriş tam olarak neresi olarak gözüküyor rica etsem işaretler mısınız farklı açılardan onu da çekim yapayım.

Kalenin ön tarafına çok yakın akan çay tarzı bi su kaynağı mevcut

İlk fotoğrafta ki işlemeler nerden bakarsak ağaçların boyunu örnek alarak 4 metre belki daha uzun mesafede kalıyor. İçerisi toprak dolu ve ağaç büyümüş içinde. güneye bakıyor

Son düzenleme:

AGEMO

Aktif Üye
Çeşme olabilecek olana dair şöyle bir ip ucu vereyim. Tam karşısında da büyükçe bir kaya olur. Araba gibi... Bunlar hemen karşılıklıdır zaten aralarından patika yol geçer. Çeşme batırılmış da olabilir. Hatta hiç çeşme yapmamış da olabilirler. Bölgeye hakim birileri varsa burada kaynakları soruşturun. Orada dediklerimin hepsi mevcut...

Diğer sorduğunuz da son fotoğraf... Onu az daha sol açıdan, yine aynı açıdan da ama daha mesafeli daha geriden çekerseniz belki daha net görünür.