Teşekkür ederim ustam kesinlikle yardımcı oldunuz.Bende de bir tane var yer alti magara mezari hala girisi bulmaya calisiyorumfaylanmadan dolayi kirec taslarinda denize dik kiriklar dolu ve bunlar 20 cm den 1m ye genisliklerinde olunca cubukla da kolay olmuyor
bulursam buradan paylasirim. Magaranin yerini biliyorum epey buyuk, dikine tunel acilmis olmali ve bu kiriklardan bir tamesi de magaranin icine giriyor olmali. Neyse simdilik yardimci olamadim.
Donemi hakkinda grek-roma karisik. Eger isaretin oldugu yerde yasanmis depremlerin bilinen bir dokumani olsa net su tarihten oncedir diyebilirdim lakin simdilik bunun icin erken. Dikey tunel oldugunu dusunme sebebim arazide cok kucuk bir egim olmasi. Magaranin varligindan emin olusum da yagmur sularinin toplanip aktigi kucuk bir yatagin olusu ve sonrasinda kaybolusu ve bunun gibi farkli farkli ufak yataklarin varligi. Su birden zemin altina akip kayboluyor.Teşekkür ederim ustam kesinlikle yardımcı oldunuz.
Tünel girişi olduğunu mu düşünüyorsunuz. Benim gördüğümde iki giriş vardı ama direkt mağaraya giriliyordu. Dönemi hakkında bilginiz varmı.
Size rast gelsin inşallah.
Saygılarımla
Valla ustam, yuzeyde irili ufakli o kadar cok mostra var ki, hatta yillar icerisinde zeytinlikler icin zeminden toplanmis taslardan o kadar cok yigma yapilmis ki, hangisi dogru yer belli bile olmuyor.jeolog ustam waay mağara girişi bulamıyor sun Bi otobüs tutup gelelimmii.)))).yapma be ustam sen onun ciğerini sökersinde. Kıyamıyondur. Dokusu bozulmasın diyee. İnşallah tapınak çıkarda. Orda görsel zevki yaşatırsın bize. Saygılarımla
Ustam çevrede mezarlar var gibi duruyor.Valla ustam, yuzeyde irili ufakli o kadar cok mostra var ki, hatta yillar icerisinde zeytinlikler icin zeminden toplanmis taslardan o kadar cok yigma yapilmis ki, hangisi dogru yer belli bile olmuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 211976
Bu da tunelin dikey oldugunu gosteren isaretim ve yaninda da ekstrasi![]()
Ekli dosyayı görüntüle 211977
Teşekkür ederim.@Esteban74 ustam benim bir tane konum vardı sizin dediklerinize bayağı uyuyor;linkini aşağı atıyorum bakarsınız; bir derenin biraz üstü, basamaklarla çıkılan, alttan ve üstten iki girişi olan, üst girişin hemen önünde düzletilmiş bir kayanın solunda papaz kilidi olan, hemen sağ bitişiğinde minberi olan, kapısı ve içi kayalardan oyularak yapılmış olan bayağı iri büyüklükte bir yer, ben mağara dedim ama siz ne dersiniz bilmem, bu mağaranın giriş sağ tarafı bildiğimiz beton harcı ile sıvanmış sanki, resimlerde belli oluyor, içeride çok sayıda niş mevcut böyle bir yer ustam; bizim çalışmalar devam ediyor , zannedersem geç roma ya da bizans döneminde yapılmış, sizde bir görün belki fikir verebilir, ayrıca bizim tilki nin son resimlerini attım gördün mü?selamlar sağlıcakla kal kardeşim
Bu Zikzak Ne İşareti? | Define Sohbeti - Define İşaretleri Çözümü
Maaşallah ustam , teşekkür ederim.Magara mezarları en zor yerlendendir. genelde din adamları mezarlarıdır. hediyeleri çok ve kıymetlidir. belirli bir şekli yoktur bu tip mezarların. Ama genelde odalardan birinden gizli geçitle (doldurulmuş ve agzı kapatılmış ta olabilir) mezar odasına ulaşılır. Bazen yüzeye en yakın oda olmasına ragmen yüzeyden girmek imkansızdır. magarada oyulan son odadır aslında. şimdilik bukadar bilgi yeter sanırım.