Kamhi Leonard
PiSaGoR
Bıktım bosaltmaktan yarım saat olmadi yine mi dolmuş :apologetic:@Kamhi Leonard özel kutunu bosaltsana ustam
Bir cöpçü tutacam boyle olmuyor
Bıktım bosaltmaktan yarım saat olmadi yine mi dolmuş :apologetic:@Kamhi Leonard özel kutunu bosaltsana ustam
Cay ikram et üstada gelir cayi severmayhem i goren varmi ? :200:
bahh hellee bahh bahh sekillere gel...ben toplarim ustam coplerini canin saolsun..derdin bile baldan tatli.Bıktım bosaltmaktan yarım saat olmadi yine mi dolmuş :apologetic:
Bir cöpçü tutacam boyle olmuyor![]()
Estağfurullah o nasıl söz öylebahh hellee bahh bahh sekillere gel...ben toplarim ustam coplerini canin saolsun..derdin bile baldan tatli.
Ustam diyorum sana forumun fenomen ismisinEstağfurullah o nasıl söz öyle
Seçtiğim biraz mesajlar var 20 kusur msji siliyorum birde bakiyorumki hafıza dolmuş
Hepimizde biliyoruz ki yetersiz ama elden birşey gelmiyor
Bize özel kota verecek halleri yok ya![]()
aradığın şu mudur
Anadolu kültüründe deyil bizim oralarda hala uygulanıraradığın şu mudur
dağda köylünün davarı malı kalır akşam hava kararır artık bulup getirmek imkansız gibidir
hayvanı gece kurt yemesin diye sahibi dedeye gider ve ricacı olur
dede bir büyü tılsım artık ne derseniz uygular ve kurdun ağzı bağlanır denir
dede aynı zamanda şamandır ve anadolu kültüründe geçmişinde bu vardır
tabi ben olayın farklı bir yönünü detay vermiştim ama kapsam daha geniş olabilir doğrudurAnadolu kültüründe deyil bizim oralarda hala uygulanır
Kurt un ağzı bağlanır
Şöyle anlatayım
Aynı kurt sürekli aynı köye dadanip mala zarar verip zayi eder ise
Kurdun ağzı bağlanır
Son yediğini hazmedemez ve bir yerde olur kalır
Böylece zarar veren kurt tan kurtulunur
Doğrusu budur @_Mitra_ sorabilirsin
Yok bu deyil ustam bu senin verdiğintabi ben olayın farklı bir yönünü detay vermiştim ama kapsam daha geniş olabilir doğrudur
ikisi de doğrudur sormaya gerek yok
sonuçta şaman belki birincide uyarı verir kurt uymazsa ikincide ceza verir belkide kural böyledir
sonuçta aradığın yöntem bu mudur
bunu uygulayacak birisini mi arıyorsun