Dedektorburada Banner Mobile

Koltuk Taşı Ve Çanak Oyması Sunağı Diğer İşaretler

Dedektorburada Banner Mobile

muratdrn02

Member
Öncelikle tüm ustalara selamlar iyi çalışmalar
Araştırmalarım sonucunda ulaştığım fikrimi sizlere iletiyorum

İlk keşfime koltuk oturak taşı ve oyma ile başladım bu oyma tam kapalı değil çanak tarzı ve bir yöne açık şekilde bu çanağın açık yönünün karşısında yığma mevcut koltuğa oturup karşıya bakarsan da yığma tepesi sağda kalıyor, yığmanin ucunu karşı bakış açısında görüyorsun

IMG-20260318-WA0002_020418.jpg

Yığma büyük ve geniş üstünde farklı renk tonlarında taşlar var ve eski zamana ait 1 2 parça kırmızı kiremit parçası vardı üzerinde
Yığmanin yapısı daha çok doğu ve batı uzantılı Kuzey tarafında ise yaslanmış L tarzında kaya mevcut

Ve bu yığma ortalama 6 7 metreden fazladır genişlik olarak
Yükseklik olarak yerden 3 metre vardır ortalama

InShot_20260409_202334636.jpg

Daha sonra etrafı incelemeye başladım model 15 ile boşluklar baktım boşluk takip ettim derken beni 80 MT ortalama ileriye götürdü bir kayaya kadar kayaya baktım inceledim güzel işçilikli içi pürüzsüz bir oyma buldum geniş ve derin yanında ise küçük murç izi bu işaret taşın batı yönünde batıya bakıyordu ve bu oymanın altında yere yakın üçgen tarzda bir yapı oluşturulmuş üçgen aşağı yönlü ve önünde bir kaya var aşağı doğru uzanan
Daha sonra aynı Kaya'nın yan yüzeyinde ise bir ağız yada göz işareti gibi bir işaret gördüm yanında ise küçük murç izi vardı

InShot_20260409_202918663.jpg

Daha sonra koltuk taşının karşısında bulunan büyük Kaya'nın yan yüzeyinde üçgen bir alın keşfettim bu üçgen alın tarzı sivri ucu gökyüzüne bakıyor

Bu toplam işaretli bulunan kayalar aynı çapraz düzlemde yer alıyor koltuk taşı - büyük Kaya'nın arkasında üçgen alın tıraşlama - ileride en uzak noktada bir kaya ve üzerinde iki işaret burası çok güzel planlanmış bir sistem oluyor

Koltuk taşının ortalama 10 mt gerisinde 2 adet dikme taş var anıt gibi buranın bu alanın bekçileri olarak sayılırmış

InShot_20260409_203420572.jpg

İşin özeti ustalarım burası bir soylu aileye ait nekropol mezarlık alanı araştırmalarım sonucunda yığma koltuk taşı olan yer bu ailenin en yetkili kişi belki bölgenin hakimi en zengini vs. Diğer işaretler bu ailenin fertleri olabileceği kanısına vardım kardeşi vs gibi bunların hepsi arkeolojik araştırmalar ve kazılar araştırması yaparak bu noktalara bu sonuçlara ulaştım

Ve buranın bana bir nekropol alanı olduğunu en başında ileten @T...Men ustaya teşekkürler

Ve sizlerin de bu araştırma ve sonuçlar hakkında bilgilerinizi bekliyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış tespit bilemiyorum ama doğrultular bu yönde oluştu
Bu işaretler doğrultusunda ortalama 3 mezar var diye düşünüyorum
1. Mezar yığma burası ailenin en büyüğü reisine ait
2. Mezar alın olan yerde taş oyma mezar
3. Mezar sondaki işaretli kaya yada sondaki işaretli kaya en önemlisi olabilir mahzen oda vs hazinesi olabilir yani

Diğer mezarlar eş veya varis olabilir
Gerisi sizin değerli yorumlarınız benim araştırmam ve bilgi edinme sürecim buraya kadar
Şimdiden teşekkürler