T...Men
Editör
- Katılım
- 26 Kas 2025
- Mesajlar
- 596
- Tepkime puanı
- 719
- Puanları
- 11
Gardas, ne yaptin sen boyle tepenin her alanindan bosluk aldin, bu heves, bu gidisle yillarca kazirsin herhalde.Ustam bir sorum olacak bu koltuk taşının önünde geniş bir boşluk daha var burayla oranın bağlantısı ne olabilir tünel girişi haricinde ağaca doğru olan kısım
@KANAS_USTA
Bu kadar uzun tuneller(70-100 mt.) bu gibi mezarlik alanlarinda olmaz (bir istisna alt kisim tamamen ana kayaliksa Malta adasindaki yer altindaki kaya mezarlari gibi... o zaman belki).
Mantikli dusun bir kere; bir mezar icin bu kadar tunel kazarmisin( tabi toprak altinda ana kaya varsa).
Senin bu konuna benzer bir durumu hatirladim simdi; onlarinda sunagi''sen koltuk diyorsun'' vardi.Adamlar sen gibi tunel boslugu aldilar ve tum dagi kazidilar; Sonuc ''O''.
Sevkini kirmak istemem ama sakin olmali ve aceleci davranmalisin. Eninde sonunda bir mezarlik alandasin!!!.
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.



