Dedektorburada Banner Mobile

kaplumbağa

Dedektorburada Banner Mobile

ayıboğn

Yeni Üye
evet arkasında yapışık üç tane kaya var ama kayaların altı boş yani bişey yok kayaları yuvarladım fakat işaret namına hiç bir şey yok yapışık kayaların altında neyse bide fotğraf istemişsin fotoğraf hiç çekmedim yanıma telefon getirmiyorum oraya giderken o yüzden fotoğraf yok dediğim gibi akılınıza getirin işte çok belirgin kafa , kafa gökyüzüne bakıyor iki arka ayağı var sırtında düz işaretler var o işaretler de arka ayağına doğru gidiyor arka ayaklkarının iki ucu da aynı yöne bakıyor ve bu kaya büyük bir kaya dediğim gibi iki dere ağzının ortasında kışın akar yazın durur dere şimdi bir yorum yapabilcek misiniz ?

LabarNa

Bilgili Üye
Fotoğraf li bölüme konu açılmış ama Fotoğraf yok.?

Ama genede size bilgi verir arkadaşlar

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Kaplumbağanın kafası yukarı bakıyorsa ilerde yüksek 1 yer varmı bu 1... 2 ci kaplan bağa yumurtlar gibimi de kafası yukarda... 3 cüsü eğerki kaplumbağanın bağa işareti çok büyük kayaise altına bakacaksın sen altını yolladık dedin en az 6 mt altına baktınmı... Sen 30 metre maksimum civarı giriş olabilecek yer ara.. Rast gelsin

timur964

konularim
Kaplumbağa varsa, kaplumbağanın baktığı yönde delikten murçlar olup 1 bakraç parası vardır. Kaya kaplumbağa varsa bunun üzerinde istavroz yada halka işareti aranır, kaya kaplumbağalar bölgenin açık alanında olur her yerden görünür, kaya kaplumbağanın malını alacağın yerden bakarsan kaplumbağayı yine görürsün.
Kaplumbağa düz ova tipi arazideyse kaplumbağanın karşısında öbek tam görünür, taş yada mucur öbeğin altı mezardır mezarı zengin mezarıdır.
Kaplumbağa sırtında kabuk şekilleri belirginse çözüm kabuklarda aranır, bu en zor kaplumbağadır bunların çözmek parasını almak çok zordur.
Kaplumbağa sırtında kare oyma varsa bu oda mezardır bunun mezarı tam karşıda en fazla 100 metrede olur.
Kaplumbağa azda olsa bölge işareti olarak yapılmıştır, yukarıda sayılanlardan sonuç alınamamışsa burada bir dere olup olmadığına bakılır, dere varsa kışın akar yazın kurur dere olması lazım. dere boyunda başka işaretler ile eşleştirilip çözüm uygulanır.
Kaplumbağa mitolojide bilgeliği temsiz eder, genelde bilge insan mezarları bulunur. mezara ancak bilgisi yüksek insanlar ulaşabilir.
Kaplumbağaların hepsi bir değildir, kuçuk kaplumbağa, büyük kaplumbağa birde kaya kaplumbağa olur, kaya kaplumbağaların parası kayanın altında olabilir, bu müjdedir ana para karşıdadır.
kaplumbağa eşkiyalar tarafından çok kullanılmamıştır, genelde mitolojik hikayelere dayalı sistem vardır, kutsal, bilge, statü yüksek olarak tanımlanır.
Kaplumbağa yanında dere varsa burada tümülüs olabilir, tümülüs genelde kaplumbağanın arka tarafında kalır dikkatli şekilde çevreyi koloçan edersen tümülüsü rahatlıkla fark edersin.
Kaplumbağa önünde oyma varsa bu kesin mezardır, oyma ile kaplumbağa arası ölçülür 1 cm si 1 adım olarak hesaplanıp kaplumbağanın ağız tarafına doğru gidilir. burada şuna dikkat edin oyma tam önündedir fakat kaplumbağa biraz yana bakıyordur burada hem oymaya hemde kaplumbağanın baktığı yere gidilmelidir.

epy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Kaplumbanin vücut yonü güneye bakiyorsa tam sagı yani bati yönü 3 metredeki alan gömu odasinin tam ustudur.bu alan kaba traşli olup mezar uzerinde dogal görunum verilmis hayvan betimlemeleri bulunur.özellikle at başı.kaplumbaga uzerinde kalp isareti ve buyuk S harfi gorunumlu yilan yontusu mevcuttur.degerler alttaki odanin bitisigindeki bati yonunde ayri kucuk bir odacikta gizlidir. Giris 3mt arkada tunel geçişlidir .bulunan malzeme çok degerlidir.keşke foto olsaydı .işçilik çok agırdir.girişi bulamazsaniz tirnakli şart.kolay gelsin

ayıboğn

Yeni Üye
aynen kafası yumurta gibi gökyüzüne bakıyor arka iki ayağı toprağın içindeydi ve uçları aşşağıya doğru duruyordu arkada ki kayalrdan çok farklı yerlerde olmasın bekliyoruz sizce ?

ayıboğn

Yeni Üye
kafası doğuya bakıyor , etrafında herhangi bir işaret yok . 15metro yukarsında yapay bir göl var . ne düşünüyorsunuz ?

Kafkaslı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
illaki resim resim olmadan yapılan yorumlar karanlıkta ışık olmadan yol almaya benzer
timur964 ve epy doslar gerekeni söylemişler

ayıboğn

Yeni Üye
kaplumbağa yalnızca iki arka ayağı var

iki derenin arası , hafif dik , kayaya kaplumbağa şekli verilmiş , kafası aşağıda fakat gökyüzüne bakıyor yalnızca iki arka ayağı var toprağın içinde uçları aşşaği bakıyor . iki adım yuraksın da doğusunda üç tane birleşik kaya var . 65 adım yukarida bir göl var . bu göl yarım metro derinlikte 9 metro eni 25 metro boyu (takriben) . Kaplumbağanın her iki sırtından aşağı oluklar halinde iki arka ayağına doğru iniyor bu arka iki ayakları biraz toprağın aldında gömülüydü biraz eşeledikten sonra meydana çıktı (yarım metro). kafası yönün de 1.5 metorya 1.5 metro düzlük var kaya takriben 10-15 tona civarı . ve bu alan orman . şuan da elimde fotoğraf yok fakat işi çözebilecek birisi varsa bizzat iletişime geçebilirsek gidip fotoğraf çekebilirim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mirkut

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Ayibogn kardesim hosgeldiniz.
Konunuzu forografsiz bolume tasiyorum oradan takip edersiniz. Resim yuklerseniz tekrar fotigrafli bolume tasiriz INSALLAH c.c
Selametle