Öncelikle Selamünaleyküm cümlemizin ramazan-ı şerifi hayırlı olsun inşallah
Ben bu konuda yıllardan beri yazıyorum sevgili ustalarım bunu hep dile getirdim her işaret illaki para için değildir diye binlerce yıldır süregelen bu semboller Bizim düşündüğümüzden daha değişik şeyler de anlatabilir bunu anlamak isterseniz bir öğrenmek isterseniz kadim semboller hakkında bilgi edinebilirsiniz neyin niçin yapıldığını niye temsil ettiğini az çok öğrenmiş olursunuz Bir üçgenin bir dairenin iç içe geçmişi dairenin karenin Vesaire Vesaire birçok sembolün niçin yapıldığını öğrenmiş olabilirsiniz Düşünsenize Biraz mantıklı olalım bir insan bir yere bir şey gizlediği zaman onun üzerine ya da hemen yakın Bir yerine bir işaret bırakıp bizlere işte bıraktığım para Burada da dercesine bir iz bırakır mı Sence Tabii ki hayır oraya bir şey gizleyen insan tek bir işaret de kalmaz birbirini takip eden izler bırakır ve bunlar da karmaşık iz ler dir şimdi hepimizin dediği gibi bir Sunak görüyoruz Evet bu mezar içinde yapılmış Olabilir sizlerin de dediği gibi Adak içinde yapılmış Olabilir Sonuç kuru olarak da yapılmış olabilir buna bir lafımız yok Bir üçgen görüyoruz illaki bu üçgende para olacak diye bir şey yok Önce bunun amacına öğrenmemiz gerekiyor defineci dediğin zaman bir yerde gördüğü işaretin ne anlama geldiğini bilmesi gerekir Bizler burada sadece gördüğünüz resimlere ya da onlar üzerinden yorum yapıyoruz hiçbir şey yerinde görmeye ve yerinde tespitte bulunmaya benzemez Şimdi size bir örnek söyleyeceğim diyelim ki bir dağ başında bir kayayı murç ile dümdüz hale getirmişler bir duvar gibi Evet sevgili kardeşlerim bu adamın canımı sıkıldı da yaptı bu işi Hayır onun Bir sebebi olmalı iyi dikkat etmeliyiz bunun yapılış sebebi nedir niçin yapılmıştır anlamalıyız Mesela benim gördüğüm bir örneği söyleyeyim aynı şekilde büyük bir kayayı dereye de bayağı yakın bir şekilde bir köşe gibi gündüz hale getirmişler alt taraftan yuvarlak şekilde üç basamaklı merdiven şeklinde kayayı oymuşlar O göndermiş duvarın Yani bir köşe gibi şeklinde işlenmiş duvarın düzelmiş duvarın Önüne de Kaya sanduka şeklinde oyularak 2 adet mükemmel mezar yapılmış İnanın buna etrafında ne bir Sunak var ne de bir işaret var ama zaten her taraf işaret o Daire şeklindeki basamaklar o duvarın düzlenmesi yani oranın özel hazırlandığı anlamına geliyor Yani demek istediğim oraya bir insan bir üçgen koyamaz mıydı ama konmamış ya da bir Sunak yapamaz mıydı ama yapılmamış tekrar söylüyorum Kadim sembolleri araştırırsanız nelerin ne anlama geldiğini az çok öğrenirsiniz Mesela bir Hac sembolünün ne için hangi medeniyetlerce kullanıldığını anlarsınız Sadece bunun hristiyanlıkla bağdaştırmamak gerekir Eski insanlar semboller aracılığı ile birbirlerine bir şeyler anlatırlardı ya da bir şeyi tarif etmek için oraya bir sembol bırakırdı bir örnek daha vermek gerekirse diyelim ki bir balık illaki Bu para için mi yapıldı Hayır bazen dini bir sembol bazen suyu göstermek gibi çeşitli anlatımları olabilir fakat şöyle bir durum var mesela ben diyelim ki bir şey gizlemek için yer aradım Baktım ki bir yerde bir balık sembolü var Nasıl olsa burada bir işaret var diyerek başka şeyler de kendime baz alarak o balık işaretinin yanına bir şeyler gizleyebilirim Ama dikkat edin O balığı ben yapmadım hazır buldum ya da bunun gibi başka sembolleri hazırda bulmuş olabilirim buraya bu gibi şeylere bir şeyleri gizlemiş olabilirim ya da bir mağara olabilir ya da bir Çeşme olabilir ya da bir yatır olabilir vesaire vesaire birçok şeyi kullanabilirim ama hepsinden önemli Oradaki benim fikrimdir Onu nereye koyduğumu ne yaptığımı neleri baz aldığımı Ben bilirim biliyorsunuz bir şey gizlendiği zaman üzerinden çok uzun zamanlar geçmiş olabilir ve orada çok şeyler değişmiş de olabilir ama 10 tane şeyin beşi gitse beşi kalacaktır mutlaka dikkat edin tekrar söylüyorum Belki de bir yılanı gördüm hazır yapılmış o yılanın amacı Daha doğrusu yapılma amacı başka bir şey içinde olabilirdi yılan sembollerinin neleri temsil ettiğini araştırıp bulabilirsiniz ben bu hazır şeyi de değerlendirmiş olabilirim kısacası birçok şeyi bir şey gizleyenler kendileri yapmamışlar ha Tabii ki sadece para gizlemek için değerli şeyleri gizlemek için yapılmış şeyler de var ama bunlar kolay şeyler değil o yüzden bu işleri kolay işler zannetmek hakikaten komiktir işte o yüzden sembolleri çok iyi bilip ne için yapıldığını iyi anlamak gerekir burada sevgili
@nik ustamıza katılmamak mümkün değil doğruları söylemiş sembolleri yani sizin deyiminizle işaretleri çok iyi bilmek gerekir ne anlattığını Neyi anlattığını arkadaşlar durumlar Artık eskisi gibi değil artık ekmek aslanın önündeydi Fakat şu anda ne yazık ki midesine indi Afedersiniz bir de başka yerden çıktı Yani kısacası hep kolay işler alındı bazıları tesadüf eseri bulundu Geriye kalanlar hep zor işlerdir zaten teknoloji denen bir şey var Bunu unutmayın şimdi araziye çıktığınız zaman sizi birisi görse herhangi bir Şaban görse elindeki telefonla gelin burada birisi var deyip bir dakikada sizi ispitliyor daha önceki zamanlarda teknoloji yok iken Yani bu teller meller yok iken herhangi bir defineci kardeşimiz araziye çıktığı zaman istediği gibi geziyor tozuyordu Ama ne yazık ki şimdi biliyorsunuz her türlü zorluk Biz defineci kardeşlerimizi bekliyor Yani kısacası artık hiç de rahat değiliz yaşadığımız bu topraklar gerçekten medeniyetler açısından çok zengin topraklar birçok medeniyet gelmiş geçmiş hepsi bir iz bırakmış hepsinin kullandığı semboller kalmış Evet her yerde kullanılan çeşitli ritüeller vardır birbirini tutmayabilir ölü gömmeye gelenekleri işaret sembolleri inançları hep değişiktir bunda hemfikiriz işte bizim de önce orada yaşayan medeniyetleri öğrenip Onların ne şekilde neler yaptığını bilmemiz öğrenmemiz gerekir ona göre hareket etmeliyiz Yaşımız oldu artık 66 Yani kısacası bu işlerde bayağı bir tecrübe edindik o yüzdendir ki dikkat ederseniz fazla siteye girip de her konuya Yorum yapmıyorum çünkü gelen konuların çoğu hep mezarlar ile ilgili olan ya da dini ayinlerin yapıldığı yerler olan şeylerle ilgili yerlerdir burada her ustamızın fikrine saygı göstermek zorundayız Affedersiniz Biz burada s...k yarışı yapmıyoruz herkes fikirlerini söylüyor Her İnsan hürdür söyleyebilir Tabii ki doğru da olsa yanlış da olsa ve unutmadan şunu da söyleyeyim fazla da küfür yememek için resimlerde Sevgili kardeşim işte şurası şurasıdır burayı Kazın diyemiyoruz çünkü insan vebali almak insan ahı almak gerçekten büyük günah ancak şurası şüphelidir diyoruz Geri Kalanı kendine kalmış bir şey Yani onun insiyatifine bırakıyoruz çok kafanızı ağrıttığım için şu mübarek günde hepinizden ayrı ayrı helallik isterim Hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun Tekrar söylüyorum Cümleten hayırlı Ramazanlar sevgiler saygılar ile