Dedektorburada Banner Mobile

Haç tamam peki yön ?

Yön ?

• Sağ

• Sol

• Yukarı

• Aşağı

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
  Dedektorburada Banner Mobile

Ledun

Editör
Merhabalar,
Arkadaşlar işaret ve figurlerde herkesin tecrübesi farklıdır. Bu da gayet doğaldır.
Bu isarete "dogal" diyen arkadaşların bu konuda tecrübe azlığı vardır. Olayın özü bu.

Yapmamız gereken, çok iyi bilmediğimiz ve muallakta kaldığımız isaretlerde yorum yazmak için acele etmememiz gerekir. Bekleyelim. Misal @dardanos ustamiz gibi tecrübeli bir abimiz yorum yazıp bu isareti yorumlaldiginda şu şekilde yaklaşımda bulunmak daha iyi olur:
Kıymetli ustam, bu halin doğal olma ihtimali var mı? İnanın böyle yaklaşımda bulunmak bu işaretin doğal olamayacağını ustamiz bize hem yazı ile hem şekil ile izah eder.

Evet ben bu isareti haç olarak değilde "sinir isareti" olarak değerlendirdim. Zira bu şekilde özellikle Klikya Bölgesinde çok sinir isareti gördüm. Amma bu isarete doğaldır demedim. Zira işaret işcilikli. Eğer siz bir isaretin tamamen pürüzsüz, dalgasız vb.sekilde olduğuna inanıyorsanız yada böyle öğrendiysem bu yanlıştır. İşaretleri En iyi arazide dolaşanlar bilir. Arazi tecrübenizi az ise yanılma payınız artar.

Ozetle;
Bilen bildiği kadarıyla müdahale etmeli. Aklına gelen her.ihtimali yazmak konu sahibine zarar verir. Her.konuya yorum yazmak sitedeki görevlilerin de görevi değildir. İnsan bildiğini ve tecrübesini yazmalidir. Ve insan asla herşeyi olması gerektiği seviyede bilemez. Herkesin eksiği vardır, lakin ana ekseni kaybetmeden yorumlara devam edilmelidir.

Yıllardır define sitelerindeyiz.
Bazan bir arkadaşın yazdıkları sitelerin kapanmasına bile vesile oldu. Biz bunları yaşadık. Buna yönetim musade etmemelidir.
Kurallar iyi belirlenmeli ve taviz verilmemelidir. Bir yada birkaç kişinin sitenin düzeninin, insicaminin ve serencaminin bozulmasina asla musade edilmemelidir. Benim doğru bildiğim budur. Bu sitede @malbulanindir usta vardı. Siteye en fazla yorum yapanimizdi, amma konulara katkısı sadece espri katmakti. İşaret ve diğer bilgileri vasatın altındaydı (olabilir). Sonra 2-3 kez hakaret ve küfür içeren paylaşımlar yaptı. Yazdıklarını silip düzeltip kendisini özelden ve genelden usulünce ikaz ettiğim halde devam edince, sitenin en aktif bu üyesini kalıcı olarak ben banlamiştim.
Bunları niye hatırlattım.?
Tarihten ders alalım diye.
Demagoji yapan ben.isem banlayın gitsin.
Bu sitelerin yapısı demagojiye uygun değildir.
Bu yazdıklarımı da kim üstüne alınırsa bu yorumlarım da.o kişi için yazılmıştır. Zira kimseyi hedef alarak yazmadigimi ben biliyorum.

Saygı ve hurmetlerimle.
Baki Selamlar Herkese.

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör
Lapya oluşum, işçilik yok

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Merhabalar,
Arkadaşlar işaret ve figurlerde herkesin tecrübesi farklıdır. Bu da gayet doğaldır.
Bu isarete "dogal" diyen arkadaşların bu konuda tecrübe azlığı vardır. Olayın özü bu.

Yapmamız gereken, çok iyi bilmediğimiz ve muallakta kaldığımız isaretlerde yorum yazmak için acele etmememiz gerekir. Bekleyelim. Misal @dardanos ustamiz gibi tecrübeli bir abimiz yorum yazıp bu isareti yorumlaldiginda şu şekilde yaklaşımda bulunmak daha iyi olur:
Kıymetli ustam, bu halin doğal olma ihtimali var mı? İnanın böyle yaklaşımda bulunmak bu işaretin doğal olamayacağını ustamiz bize hem yazı ile hem şekil ile izah eder.

Evet ben bu isareti haç olarak değilde "sinir isareti" olarak değerlendirdim. Zira bu şekilde özellikle Klikya Bölgesinde çok sinir isareti gördüm. Amma bu isarete doğaldır demedim. Zira işaret işcilikli. Eğer siz bir isaretin tamamen pürüzsüz, dalgasız vb.sekilde olduğuna inanıyorsanız yada böyle öğrendiysem bu yanlıştır. İşaretleri En iyi arazide dolaşanlar bilir. Arazi tecrübenizi az ise yanılma payınız artar.

Ozetle;
Bilen bildiği kadarıyla müdahale etmeli. Aklına gelen her.ihtimali yazmak konu sahibine zarar verir. Her.konuya yorum yazmak sitedeki görevlilerin de görevi değildir. İnsan bildiğini ve tecrübesini yazmalidir. Ve insan asla herşeyi olması gerektiği seviyede bilemez. Herkesin eksiği vardır, lakin ana ekseni kaybetmeden yorumlara devam edilmelidir.

Bazan bir arkadaşın yazdıkları sitelerin kapanmasına bile vesile oldu. Biz bunları yaşadık. Buna yönetim musade etmemelidir.
Kurallar iyi belirlenmeli ve taviz verilmemelidir. Bir yada birkaç kişinin sitenin düzeninin, insicaminin ve serencaminin bozulmasina asla musade edilmemelidir. Benim doğru bildiğim budur. Bu sitede @malbulanindir usta vardı. Siteye en fazla yorum yapanimizdi, amma konulara katkısı sadece espri katmakti. İşaret ve diğer bilgileri vasatın altındaydı (olabilir). Sonra 2-3 kez hakaret ve küfür içeren paylaşımlar yaptı. Yazdıklarını silip düzeltip kendisini özelden ve genelden usulünce ikaz ettiğim halde devam edince, sitenin en aktif bu üyesini kalıcı olarak ben banlamiştim.
Bu yazdıklarımı da kim üstüne alınırsa bu yorumlarım da.o kişi için yazılmıştır. Zira kimseyi hedef alarak yazmadigimi ben biliyorum.

Saygı ve hurmetlerimle.
Baki Selamlar Herkese.
Sevgili ustam selaymun aleyküm. Evet sevgili Ustam Ben sizin bu konuyu olan yorumunuzu okumuştum bundan sınır işaretine benzettim diye bahsetmiştiniz haklısınız olabilir de ama hiçbir zaman doğal demediniz zaten buna bazen kimse haç der sizin dediğiniz gibi sınır işareti diyebilirim şunu diyebilir bunu diyebilir o konuda hemfikiriz burada benim takıldığım nokta buna doğal denmesiydi sizin de belirttiğiniz gibi ortada çizgilerin kesiştiği noktada bariz düzgün hatların olduğu ortada bunlar muhakkak ki bir el işi ile yapılmıştır Tabii ki doğanın bize oynadığı öyle güzel oyunlar var ki bazen gerçeğe çok andırıyor Fakat bu onlardan değil Çünkü Bundaki Keskin çizgiler her şeyi belli ediyor neyse fazla uzatmaya gerek yok herkes fikirlerini söylesin Ne diyelim herkes şu der bu der Eyvallah demekten başka çare yok size de yorumunuzdan ötürü çok teşekkür ederim sevgiler saygılar Ustam Sağlıcakla kalın

T...Men

Member
Tmeen birincisi ben kimseye kolayca cevap vermem ama konu dardanos olunca durmam çünki herkese edebiyle cevap veren yardımcı olmaya çalışan biri olduğuna şahidlik ettiğimden sen değil kim olsa aynısını yapmaya devam ederim. İkincisi. Ben cevabımı yazarken dardanos daha yazmamıştı sonradan farkettim önemlide değil. 3 kimse ortalığı karıştırmaz burada merak etme senin gibi güzel arkadaşlaruda çok gördük geçirdik. Neyse selam müminlerin üzerine olsun. . Hakkınıda helal et
Su yazdiklarina ne cevap yazsam bilemedim dogrusu...
Mevzuu iyice sulanmaya basladi... Gider ayak yine koymussun cumleni ''senin gibi guzel arkadaslari cok gorduk,gecirdik''. Dogrudur...beni gordun ama geciremeyeceksin...... belli mi olur ilerde belkide arkadas oluruz degil mi?
Benim acimdan bu konu kapanmistir... nokta... Selametle kal, seninde hakkin varsa, helal et...

T...Men

Member
Merhabalar,

Ozetle;

Saygı ve hurmetlerimle.
Baki Selamlar Herkese.
Editor bey,
Konuya vakif olmaniz acisindan yapilan yorumlari tekrar okumanizi tafsiye ederim.
''tecrubesizlik'' soylemini tamamen red etmek zorundayim. Dogal olan bir olusumu(sadece bu icin degil) kimse bana isaret olarak kabul ettiremez.
Ayrica,''bir ustanin lafi uzerine laf olmaz'' anlayisini da kabul edemem. (Cunku, bir ustanin bir konuya yaptigi yorumu goren kisiler ayni konuya yorum yapmaz artik!!!...)
Diger sitelerdeki yanlisliklardan bahsetmissiniz; Yanlislardan olan ''gruplasma'' konusunda da bir seyler yazmanizi beklerdim (defineyolu sitesinde basima geldi).
Selametle