Tumulusleri geceleri paletliyle ortadan yariyorlar. 1 gecede 4 tane halledebilme kabiliyetleri var. Aksam ustu geçerken bakıyorsun sağlamlar. Sabah geciyorsun nar çiçeği olmuş.
Arada yolumun uzerindeyse ne var ne yok diye bakıyorum bazıları da bomboş zaten. At için yapılmış desen bakır falan bi metal olur. Hadi demir eridi gitti. Hicbisi yok. 3 kurus paraları var diye aldatmaca tumulusle bile uğraşmis olabilirler.
Girilmiş ici boşaltılmış ama uzaktan bakıyorsun tüm heybetiyle duruyor. Dolu olanlarda güzel mimari plan var. Onlarla kendimizi avutuyoruz.
Benim ilgi alanım hiç değil. Sit'e hakikaten bulaşmiyorum. Bir kere bulaşayim dedim tam 35 dakika ipadden gbt me baktılar. Şebeke bi gidiyor bi geliyor. Ne bileyim ben 1 gece önce viyadük ayağı icin çukur açan aleti kamyonla getirip kilise bahçesinde 10 m delik bıraktıklarını.
Kollluklar bi bölük çaprazda bekliyorlarmış. Virajı döndüm sobe yaptılar. Her iki tarafta büyük tiyatrocu Allahtan da 2 perde oyunu alkışlarla tamamlayıp öpüşüp vedalaştık.
Trak mezarlarında da kurganlarda da çivi bile yok ayrıca. En fak fakir kimdir deseler traklar derdim.
Trakyanin evveliyatinin büyük lokması traklar zaten.
Bizans desen soyguncunun ağ babası. Kolayda olanı ham yapmışlar. Via egnatia guzergahindaki kendi şehirlerinin mezarlarını bile muhtemelen ilk onlar soymustur. Etnografya'yi geziyorsun taştan başka bisi yok kersepleptesi saymazsan. Osteomiyelitten ölmüş diyebiliyorlar ama nerede yaşamış ne yemiş ne içmiş bilmiyorlar.
Ekmek aslanın midesinde burada hiç oradan gözüktüğü gibi değil

Cunda'da papalina istiyoruz, Ganoslarin fakir nekropollerinde ayak izi bırakıyoruz
Coğrafya bazi durumlar için kader olsa gerek..