Dedektorburada Banner Mobile

Çubuk üzerine

Dedektorburada Banner Mobile

amora

Member
allah sizden razı olsun ustalarim
BulursamKader25 Aliömer
arkadaslar bu ustalara itibar edin
bende hobi olarak yapiyorum
gucu olan ister istemez benim gibi onuda alim bunuda alim nolcak sunuda alim diyorsun ben dedim siz demeyin herseyden aldim ama burada bu ustalar insana bisey aldirmiyor cok iyi yapiyorlar topatlasam ciddi paralar olmustur aldiklarim pismanmiyim degilim biz avciliktada yeri geliyor harciyoruz buda bizevk can kardesler inanin 2 adet gumus cubuk yeter burda bahse konu olan olay burda herkezin basina her cesit cubukla basina gelir ustalarin dedigi gibi önce tecrube yoksa devreler yaniyor gucu olana lafim yok ama gucu olmayan arkadaslar bu insanlara itibar edin hic bise almayin bende artik almiyorum he aldim 4 adet aleminyum cubuk 10 tl
calisicam urasicam bu ustalarimiz acik acik soyleyemiyor sebepleri var ama ulasmamiz icinde inanin ozelden olsun yorumdan olsun yardimci oluyorlar allah onlardan razi olsun selametle
ha bu arada magnezyum zirvasi bana ulasti bi tanidigim dokuyor gumus cubukdan farki yok para falanda vermedim dene dedi denedim fayda goremedim ben bilginize

Mushap

Editör
Eksik yazdığınız bir nokta var ustalarım konu sabır çubuk kullanıcısı olmak isteyen benim gibi kardeşler in sahip olması gereken sabırdan bahsetmiyorum
Değerli ustalarımızın bıkmadan usanmadan neredeyse aynı sorulara benim okurken yinemi aynı soru dediğim konulara cevap vermekte gösterdikleri hassasiyet bile tek başına ustaların samimiyetini ispat eder. Yeni başlayan ben gibi kardeşler abiler acizane bir tasfiye o çubukları hergün elinize alınız araziye cıkmasanızda elinize alın 5 dakikada olsa alın.

Ciccilo23

Member
Ciccilo23 kardeşim BulursamKader25 ustamız gereken açıklamayı yapmış. Biz işin ticaretinde olmadığımız için mümkün mertebede çubuk kullanmak isteyen arkadaşlara kendi kendilerini yetiştirme hususunda önlerini açmaya çalisyoruz bunu yaparkende kimsenin maddi ve manevi zarara uğramasınıda istemeyiz. Dolaysıyla kişi kendini geliştirmedikten sonra en kıral çubuğa kullansada yinede sonuç alamaz. Yapmış olduğunuz teste ida etigimiz bir durumu teyit etmişsiniz bunun üzerine yoğunlaşıp gördüğünüz engeli aşmaya çalışın. Benim hedefim nerede ben nereyi noktaladım sebebi ne bunu nasıl aşabilirim sorusunu kendine sorarak çözüme odaklanmalısın.

Aliömer ustam BulursamKader25 ustam ve diger degerli ustalarim zaten sizlerin samimiyetini ve dogrulugunuzdan zerre suphemiz olsaydi coktan ya bataga girmistik yada vazgecmistik, siz cok degerli ustalarimizin affina siginarak 1-2 bilgi paylasmak istiyorum en azindan benim gibi acemilerin daha dikkatli olmasi gerektiren durumlar. Ustalarim cubuk tutacagimiz zaman elimize aldigimiz madde(altin, gumus, pirinc v.s) her ne aliyorsak, bu elimize aldigimiz metal ne kadar elimizde kaliyorsa o zamanin en az iki kati etkisi devem ediyor. Yani cubuklari elimize altin alarak 2 dak arama yada calisma yapiyorsak altini biraktigimizda elleri dezenfekte etmedigimiz takdirde en az 4 dk bos cubuklar elimizde altin varmis gibi hareket ediyor. Bunu siz degerli ustalarimiz defeatle belirtmenize ragmen bu hataya cok dusuyoruz.
Test yapan arkadaslara benimde soyle bir tavsiyem olsun: evde test yaparken mineral ariyoruz ya maden suyu yada baska bisey. 4 tane maddeyi birbirine degecek sekilde yan yana getirirseniz mineral oluyor. Soyle ornek vereyim, ben evde kibrit çöpü, su sisesinin kapagi, bir parca kagit, elmada koparttigim ufak bi parcayi su sisesinin kapagina koydum ama dedigim gibi hepsi birbirine degecek sekilde cubuklari tuttum cekiyor. 3 tane olsa olmuyor, yada uç tane birbirine degse biri sadece ikisine degse olmuyor. En az dort madde birbirine degecek. Birde metallerle denedim, gumus, bakir, aliminyum, normal demir. Bunlarda hepsi birbirine degecek sekilde yere birakilirsa oluyor. Çer çöple yaptigimi ve metallerle yaptimi test ettim metallerle olan daha guclu oldu, demekki daha fazla metal yada madde katsak daha guclu olacak. Belki birinin isine yarar diye anlatiyorum.
En önemli konu ise ustalarim, ben simdiye kadar hicbi yazida gormedim duymadigim, yada kacirdigim bir konu soyleki; bi onceki yazimda belirtmistim vucudun kademeleri subhanallah diye. Kesin ama hangi hareket hangisine gidiyodu onu karistirdim gidip not edip yazmayi dusundum ama ya o zamana kadar bi engel olursa, olum var kalim var. En azindan simdi bilgiyi vereyimki calisma test yapan arkadaslar buna gore haret etsinler: evet ustalarim ve takip edenler, agzin her hareketi cubuklari degisik moda sokuyor. Hani cogu ozellikle acemi arkadaslar diyor ya dun aldigim tepkiyi bugun alamadim, yada cubuk farkli farkli tepkiler veriyor diye. İste bunun sebebi ve daha otesi sudur. Örnegin aliminyum cubuk ve ozelliklerini hepimiz biliyoruz. Aliminyum cubugu cektik ortam ariyoruz neye gider, bosluga gider ve minerale. Evet dogru minerali elemenin en etkili yolu agiz acik disler kapali olacak ve dil dislere degmeyecek. Su ana kadar en etkili mineral eleme sistemi. Elimize altin aldik aliminyum cubukla dolasiyoruz agiz acik, disler acik, dil sabit ( yani dil ne disler ne dudaga degmeyecek sekilde)cubuklar en fazla altin olan yere gider.
Dudaklar kapali, disler acik, dil sabit ise en az altin olan yere gidecek.
Dudaklar acik, disler kapali, dil sabit ise en guclude olsa minerale degilde aradigin metale yani altina gidecek( yanliz su varki oncaki yazda belirttigim gomulen altinin kendini gosterdigi minerali elemiyor)
Disler butun bilinen mineral eleme usullerinin ustundedir bilginiz olsun.
Simdi ustalarim gordugunuz gibi aliminyum cubuk hem pirinc hem gumus cubuk oldu. Tabi sade bu kadar degil. Dudaklar, dişler ve dil. Bu üc organin tek tek veya ikili veya ucuyle birlikte hepsi farkli farkli neticeler verir. Calismalarinizi testlerinizi bu yonden yapin. Tabi bunlari yaparken aradiginiz metal elde olmasi sart degil agizda olmasi bence daha iyi cunku dilin ustune koyuyorsunuz farkli oluyor tek dudaga koyuyorsunuz farkli oluyor. Mesal yanlis hatirlamiyorsam tek dudaga koyydugunuz zaman normal stabil cubuklarin bile gormedigi mineraller goruyorsunuz, ha! Bu ne isimize yarar demeyin belki yarar, bilgi bilgidir.
Sade dudakla yada sade disle yads sade dilli bakiyorsaniz sakin ola diger organlara degmesin. Yani disle bakiyorsaniz diliniz dislere degmesin vs vs.
Eger aradiginiz metali agizdan bakacaksaniz ve dislerle bakacaksaniz dislerinizin arasina koyun ve dislerde birbirine degecek, zor ama oyle, ceyrek yada daha ufak ve ince altin yada metal koyun.
Yine ustalarimiz defaatle belirttiler evdeki denemeleriniz kesinlikle ciplak yerde olsun hali ve benzeri seyler uzerinde ne siz nede test araclariniz olmasin. Saygilarimla...

Ciccilo23

Member
Arkadaslar sormak ostediginiz varsa sorun. Dediklerimi su an evde hemen test edebilirsiniz. Hangi cubuk olursa olsun bi bakin deneyin

Ciccilo23

Member
GERMO ustam bisey demedin. Ozellikle senin cubuk isini halletmeni cok istiyorum.

GERMO

Engellendi
Ciccilo23 güzel kardeşim bende senin gibi çırağım, tecrübe Kazana Kazana kalfa olurum ancak, birde ustalarim varken utanıyorum yazmaya, ben daha neyimki, çok çok çalış kardeşim, Rabbim güç kuvvet versin inşallah.
@GERMO ustam bisey demedin. Ozellikle senin cubuk isini halletmeni cok istiyorum.

Ciccilo23

Member
GERMO ustam Allah razi olsun biliyorum benim gibi acemi oldugunu ve cok istekli oldugunu, o yuzden size hitaben dedim. Bilgi bilgidir, baskasi icin onemsiz olan birbaskasi icin onem tasir, o yuzden bilinen veya bilinmeyen varsa tekrar etmekte fayda vardir.

Mushap

Editör
Değerli ustam avuç içinden alıp ağıza getirdin de numuneyi okurken ilk aklıma gelen kemik testi oldu .garip geldi :)

Ibrhm

Aktif Üye
Ciccilo23 Cümleten hayırlı akşamlar, ustam bilgiler için teşekkürler, bende bildiğim kadar tamamlayayim dudaklar kapalı, dişler açık ,dil sabit bu şekilde el boş iken altını,minerali görmez sadece gümüşe yönelir .Müsait arkadaşlar denesin . Fayda sağlar inşallah.

Ciccilo23

Member
Ciccilo23 Cümleten hayırlı akşamlar, ustam bilgiler için teşekkürler, bende bildiğim kadar tamamlayayim dudaklar kapalı, dişler açık ,dil sabit bu şekilde el boş iken altını,minerali görmez sadece gümüşe yönelir .Müsait arkadaşlar denesin . Fayda sağlar inşallah.
@ıbrhm ustam hayirli aksamlar. Dedigim gibi üc organin tektek veya ikiserli veya ucerli hareketleri o kadar cok ozellik tasiyirki bende aklimda tutamadim hangi hareket hangisine gidiyodu sasirdim o yuzden yuzeysel acikladim. Amacim cubuk kullanicilarinin bu ozellige dikkat cekmeleridir. Basarilar...saygilar.mm

Trakyalı81

Yorumlarım 2863 sayılı kanun çerçevesindedir.
Herkes istediğini uygular elbette, ağızınıza bişi alarak deneyenler yutarak hayatını riske atmasın..

Ibrhm

Aktif Üye
Ciccilo23 ustam çok değerli bilgiler verdiniz, Şöyle bir beyin fırtınası yapalım katılan arkadaşlarada şimdiden teşekkürler. Çubuk işi ilmek,ilmek dokunan kilim misali şöyle bir bakıyoruz bir ilmek yanlış oraya kadar sök. Tekrar devam yılmak yok. Bu bilgiler steril bir ortamda % 100 .Fakat arazide yüzlerce metal , binlerce mineral , hatta köstebeklerin oluşturduğu boşluklar sanki bizim enenerjimizi test ediyor.Bütün mineral ve metaller birbiri arasında etkileşim halinde bunların arasından sağ salim çıkıp aradığımızı bulmak bana göre çok zor. Mesala bir örnekle ; Bir örnek verirsek bir bidon su ve iki üç metre ilerisine su bardağı veya her hangi bir kap ters çevirip koyun odayı altın gümüşle doldurun . Su ve kabin ortasında çubukları kaldırın kesinlikle altın ve gümüşü görmez ilk ters çevirdiğimiz bardağın boşluğuna gider. Bardağı düz koyarsak ilk suya yönelir. Çözümü varmı ,var.