kertenkele
Editör
Sen bu işten anlıyorsun galiba kardeş çubuk boşluk malzeme bulmaz demek mi istiyorsun buluyor kardeş adam odayı bulmuş dedin gibi içinden pek bişey çıkmamış kandil ıvır zıvır kayda deger bişey yok odayı çubukla bulmuş ben girdim içine üstten çubukta tuttum çubuk çok zayıf çalışıyor aslında çünkü 3 mt derinlik rahat vardı bana dediği tünel de boşluk yokmuş sadece oda vermiş ama odanın içi toprak dolu imiş üstte 40 cm kadar bir yer dolmamış ve odanın üstünde düz bir kaya vardı arkadaş o kayanın üstündede odaların duruş şekli ve terleri murç ile belirlemişler dedi ben kaliteli makinada getirdim iyi para aldılar bizden görüntülü idi inan bize 5 yer söyledi ikisini açtık 1 kaya idi patlattık boş çıktı aslında açarken göndermemek lazım vatandaşı ama bilemedik@kertenkele.
Arkadaşınız tespit ettiği odaları açarak teyitlemişmi. Yoksa sadece çubuğun verdiği tepkilere bakarakmı yorumlamış. Eğer açmışsa içinde değerli metal çıktığını tahmin etmiyorum. En iyi ihtimal çanak çömlek parçaları çıkarmış olabilir.
İçi boş bir boşluğu veyahut zamanla İçi toprakla dolmuş bir yeri çubukla ölçmek mümkün. Yani dolguyu ayrı boşluğu ayrı ölçmek yorumlamak mümkün. Tahsil durumunuzu bilmiyorum size önerim bilimsel gerçeklikten uzaklaşmayın. Hikayelerle bu yol yürünmez.
Bende size bir soru sorayım elindeki saf metalden yapılmış çubuklarınız arazide milyonlarca etken içinde niye altını boşluğu bulsun .
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.