Dedektorburada Banner Mobile

Bu nedir

Dedektorburada Banner Mobile

T...Men

Bilgili Üye
Bunlar agacin iylesme surecine ait olusumlar kriptex kardesim. Ozellikle cok sulak ve toprak yapisi bozuk bolgelerindeki agaclarda coca gorulur.
Hastalanmaya baslayan agac, iylesmek bir sivi salgilar (insanlarda oldugu gibi yaralanan yerde bir sivi olusur, daha sonra bu sivi kabuklasir) daha sonra sivinin oldugu yer kamburlasir ve uzerine yeni kabuk baglar.

sanal defineci

Editör
bitkilerde kanser ve tümör olabiliyor..yada çeşitli gelişim bozuklukları.ama işaret amaçlı yapıldıysa ben tekniği anlayamadım.muhtemelen kabuk tam yarılmadan üzeri oyulduğunda bi süre sonra kabuk yenilendiğinden kabarabilir.kabuk altında mantarlaşma başlamış olabilir..botaniğe çok hakim olmasamda her sene kabuk yenileyen ağaçlar olsuğunu bazı ağaçların ise iç kısımlarından genişlediklerini biliyorum..yani ağacın türü de etken..bazı ağaçlar her sene bazıları bi kaç yılda bir kabuk değiştirdiği için işaret pek uzun süre kalmaz herhalde..tabi cinsine bağlı..örneğin ceviz gibi sert kabuklu ağaçlar kabuk değiştirmiyor..ama daha yumuşak gövdeli esnek yapıdaki ağaçlarda sıkça görmek mümkün..bilhazsa büyüme hızı ve cinsiyle alakalı..bunun dşında bana anormal gelmedi..gövde üzerinde bu tip şeylere raslamak gayet doğal..belki bi dal kırılmış ağaç bu yarayı yıllar içinde yamamış olabilir..dedektörle çok kısa bi zamanda çözümü mümkün..burada tartışmaya deymez bence..yani işaret mi değilmi sormak yerine bi pointer le kontrölü mümkün..yok işaret olarak ele alınacaksa saklanan şey yakınlardadır büyük olasılıkla..