Dedektorburada Banner Mobile

Bu işaret ne işareti çözümü nedir.

Dedektorburada Banner Mobile

lasamura677

Yeni Üye
Bahçemiz taşlık alan ve bu işareti tesadüfen fark ettik , ve iyice açtik temizledik , evet bu işartein sol tarafinda bir taş saha var yaklaşik 5 yada 10 metre solunda taş, ön alt tarafinda 3 adet hurç izi var , ve o taşin sağinda bir taş daha var üzerinde 2 çizgi var evet 3 gen işaretinin 30 metre alt tarafinda , bir taş daha buldum . Ve o taşın altında böyle bir emare ile karşılaştım , öncelikle ilk işaretimizin bir harita tünel haritasi olduğunu çözdük alan tarama yaptik , taşin altinda mazeme olduğunu keşfettik ama malesef ki taşin altinda herhangi bir şeyi alamadik yani emare ve kapak denk gelmedik çünkü kapalı ama giriş tünelleride keşfettik ama tünelin bir girişinde büyük bir kaya var. Benim attiğim yerimde yer giriş olabilir mi? Aradaki mesafe neredeyse 30 metre ve sağda solda küçüçük taşları kazdiğimda düz bir taş oturak gibi bir taşta keşfettim.. mezarlar var ve bizim tarlamiz 3 katmanli 3 oda gibi 3 adet mahzende olabilir. Ama bir odada ki malzemeye tepki aldik , 13 14 metrede tüneller var yani çok karişik işler ve etrafta çok taş var arka tarafta bile 5 hurç izli işlikli taşlar ve pek fazla kurcuklanmamiş yerler var yakin zamanda makine alip buralari gezeceğim buralar yaşam yerleri ve ilk kez bir emare buldun ve bu emare taşin direk altindaydi nasil bir yol izlemeliyim ,

Ekli dosyalar

lasamura677

Yeni Üye
Kayanin en net hali , yazdiklarimida bir çok yerden bahsediyorum ustalar ama fazla karışık değil , bu işaretteki 3 gen işaretinin tahmini 30 metre altindaki kayanin altinda buldum emareyi ve yere 10 cm taş ile birliktr neredeyse 20 cm derlinlikte bir emare ne yapmam gerekiyor.

Ekli dosyalar

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
tarlayı karşıdan gören fotolar var mıdır su kaynağı var mıdır kuyu olmasına dair bir emare var mıdır ?

lasamura677

Yeni Üye
tarlayı karşıdan gören fotolar var mıdır su kaynağı var mıdır kuyu olmasına dair bir emare var mıdır ?
Hocam tarlanin fotoğrafini cumartesi günü yükleyebilirim , vidoesunuda paylaşabilirim tarla taşlik alan ama dizili bir şekilde , evet kuyu yok ama yakinlarda su kaynaği bar yaklaşik 200 metre uzaklikta , hatta o yerde su kaynagida eski bir kilise vs bi yapinin yakininda ,

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
sen detaylı bir sunum yap çözüme ulaşırsın diye düşünüyorum evet bir şeyler var sana metre aralığı verebiliriz ama nokta atışı söyleyemeyiz çevreyi detaylı fotoğrafla dereyi kiliseyi tarlanı altını üstünü her yeri seni ona göre yönlendirelim

T...Men

Editör
Bahçemiz taşlık alan ve bu işareti tesadüfen fark ettik , ve iyice açtik temizledik , evet bu işartein sol tarafinda bir taş saha var yaklaşik 5 yada 10 metre solunda taş, ön alt tarafinda 3 adet hurç izi var , ve o taşin sağinda bir taş daha var üzerinde 2 çizgi var evet 3 gen işaretinin 30 metre alt tarafinda , bir taş daha buldum . Ve o taşın altında böyle bir emare ile karşılaştım , öncelikle ilk işaretimizin bir harita tünel haritasi olduğunu çözdük alan tarama yaptik , taşin altinda mazeme olduğunu keşfettik ama malesef ki taşin altinda herhangi bir şeyi alamadik yani emare ve kapak denk gelmedik çünkü kapalı ama giriş tünelleride keşfettik ama tünelin bir girişinde büyük bir kaya var. Benim attiğim yerimde yer giriş olabilir mi? Aradaki mesafe neredeyse 30 metre ve sağda solda küçüçük taşları kazdiğimda düz bir taş oturak gibi bir taşta keşfettim.. mezarlar var ve bizim tarlamiz 3 katmanli 3 oda gibi 3 adet mahzende olabilir. Ama bir odada ki malzemeye tepki aldik , 13 14 metrede tüneller var yani çok karişik işler ve etrafta çok taş var arka tarafta bile 5 hurç izli işlikli taşlar ve pek fazla kurcuklanmamiş yerler var yakin zamanda makine alip buralari gezeceğim buralar yaşam yerleri ve ilk kez bir emare buldun ve bu emare taşin direk altindaydi nasil bir yol izlemeliyim ,
Kesme taslar burada bir yapi kalintisi olabilecegini gostermekte.
Alt kisimlarda kalan mahsenleri tunel olarak algilamis olabilirsiniz.
Cesmeye yakin olmasi, sirali taslarin olmasi bunu desteklemekte.
Cikartmaya calistigin renkli taslara gelince; eski medeniyetlerde (ozellikle roma ve bizans) ugur getirmesi,yapinin saglam olmasi veya kotuluklerden korumasi icin ''temel hediyesi'' kullanilmistir (bu gelenek islam medeniyetinde var ve halen devam eder).
Cikarilan kirmizi tas ''yasami,gucu,koruyucu enerjiyi'' simgeler, yani bu binaya can verir.
Beyas tas ise; safligi,kutsalligi ve ruhu temsil eder. Ne kadar yuvarlak ve puruzsuz ise o kadar iyi. Cunku evren,dongusellik kusursuzca tamamlanmis olur.
Temelde tek tuk sikkelerde bulman munkun. Ama yapi bir kilise veya tapinak ise baska seylerde bulabilirsin.

Arkeolog Ali.

Bilgili Üye
Altında.

lasamura677

Yeni Üye
Bizde öyle düşündük altinda , ama malesef altta doğal emare yok , ve boşluk tespiti yaptiğimizda altinin boş olduğunu ve neredeyse 2 metreye 2 metre boyutlarinda boşluk yani taşlari çikarttik altina indik ama üsten girmek zor.
Neredeyse 20 30 cm 2 metrelik uzunluğa sahip bir kaya var.