Ahit sandigi nedir? Neden Önemlidir...!

Uçuk61

Member
Katılım
23 Eki 2017
Mesajlar
90
Tepkime puanı
76
Puanları
5
Ekli dosyayı görüntüle 258110
Ahit Sandığı, akasya ağacından yapılmış, içi ve dışı altın ile kaplanmış kutsal bir sandıktır. Sandığın kapağında iki melek figürü yer almaktadır. Kutsal kitaplarda (Kur'an, İncil, Tevrat) ve bazı kutsal metinlerde sandıktan söz edilmektedir. Bazı kaynaklara göre sandık bizzat Hz. Musa tarafından, bazı kaynaklara göre de Hz. Musa'nın yönergeleri doğrultusunda Belasel ve Oholiab tarafından, M.Ö.1513 yılında yapılmıştır.
Ekli dosyayı görüntüle 258111

Ne Amaçla Yapıldı...?


Ahit Sandığı, Tanrı'nın emri ile yapılmıştır. Sandığın yapım amacı Tanrı tarafından
Hz.Musaya verilen ve iki taş levhaya yazılmış olan 10 Emir'i muhafaza etmektir. 10 Emir, Tanrı ve İsrailoğulları arasındaki bir anlaşmadır. Sandığa bu nedenle Ahit yani Anlaşma Sandığı adı verilmiştir. Ayrıca İncil'in Mısır'dan Çıkış bölümü 25:22'de Tanrı, "Seninle orada, Ahit Sandığı’nın üstündeki melekler arasında, Bağışlanma Kapağı’nın üzerinde görüşeceğim ve İsrailliler için sana emirler vereceğim" demiştir. Bu nedenle Yahudilik inancında Ahit Sandığı Tanrı'nın fiziksel olarak bulunmuş olduğu yerdir ve önemi büyüktür.
Ekli dosyayı görüntüle 258112



için de neler var ...

Ahit sandığı yapıldığında sadece 10 emir tabletlerini barındırmaktaydı. Daha sonradan Hz. Harun'un asası ve altın bir kavanozda bir miktar mana (İsrailoğullarının çöldeki seyahatinde Tanrı tarafından gönderilen besleyici yiyecek) ilave edildi. Kaynaklara göre asa ve mana daha sonradan sandıktan çıkarılmıştır.

Ekli dosyayı görüntüle 258113



büyük güçlere sahip mi ?

Pek çok komplo teorisinde Ahit Sandığı büyük güçlere sahip bir nesne olarak gösterilmektedir. Bazı teorilere göre bir silah, bazılarına göre de bir geçitin anahtarıdır. Fetih dönemlerinde İsrailoğulları Ahit Sandığı'nı yanlarında taşımış ve savaşlarda motivasyon aracı olarak kullanmışlardır. Buna rağmen bazı savaşlarda büyük yenilgiler almışlardır. Ahit Sandığı hakkında araştırma yapmış çoğu uzman "Eğer büyük güçlere sahip olsaydı İsrailoğulları hiçbir savaşta yenilmezlerdi." demektedirler.


Şimdi nerde... ?

Ahit sandığı
nerdeyse 2000 yıldır kayıptır. M.S.63 yılında roma Generali pompy, Kudüs'teki tapınaklarda yaptığı incelemelerden sonra sandığın kayıp olduğunu bildirmiştir. O tarihten günümüze kadar sandıktan hiçbir haber alınamamıştır. Hristiyanlığa göre Hz.İsa'nın fedakarlığı ile yeni bir anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşmaya göre kalplerini Tanrı'ya adamış insanlar affedilecektir. Hristayanlığa göre yeni bir anlaşma yapıldığından Ahit Sandığı görevini tamamlamış ve cennete alınmıştır.
Beyaz tv de bir programda ahit sandığının antakya da bir magarada oldugunu soylémisti bir kisi 🤷‍♀️
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
kitap sandık mozaik heykel lahit bunlardan uzak durun.tektek yapıp müzeye satın ekmeğinize bakın arkadaşlar.öbür türlü başınız ağrır
 

ıYı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
6 Ağu 2017
Mesajlar
1,551
Tepkime puanı
1,649
Puanları
20
Konum
İzmir
Dr. Jones bulmuştu.Ama Belloq elinden alıp sandığı açtı.Hepsi mum gibi eridi. Dr Jones ve Marion gözlerini kapattıklarından erimekten kurtulmuşlardı.
 

sanal defineci

Bilgili Üye
Katılım
5 Eyl 2021
Mesajlar
274
Tepkime puanı
183
Puanları
7
ahit sandığının büyük bi ihtimalle bu yüzyıl içersinde çıkarılacağı kanısındayım.ancak nerede olduğu konusunda tam bi muamma var.açıkçası ben bi dönem kudüs civarında olduğunu düşünüyorum..ancak tapınakçıların bu sandığı çıkararak başka bi yere götürdükleri ise hemen hemen kesin..a
 
Üst