Usta bunlar nedirAgacta dikdortgen sekil bu seklin sag alt kosesinde bir yarik asagi dogru iniyorsa ayrica kare sekilin ortasinda yuvarlak oyma veya X varsa hazine agacin yanindadir. Ayrica bir suru yon gosteren isaret vardir.
Uzgunum ama define alakali degil. 1.Resimde agactaki dogal olusum, 2.resimdeki agactaki catlagi durdurmak icin yapilan centik(asilama) .Usta bunlar nedir
3.Uzgunum ama define alakali degil. 1.Resimde agactaki dogal olusum, 2.resimdeki agactaki catlagi durdurmak icin yapilan centik(asilama) .
3. Ağaçta solunda kök kısmında hem önünde hem arkasında iki taş var taşlar aynı hizada birbirine boşluksuz değiyorUzgunum ama define alakali degil. 1.Resimde agactaki dogal olusum, 2.resimdeki agactaki catlagi durdurmak icin yapilan centik(asilama) .
Taslik bolgelerde veya agacin dikildigi yerde taslat varsa, buyuyen agacin kokleri taslari bir arada tutar. Zamanla buyuyen kokler erezyonun etkisiyle acikta kalir haliyle taslarda koklerle beraber yukari cikar. Taslarin birbirine degmesi tamamen tesaduf, hazine isareti olarak yorumlaman bence yanlis olur. Bir hazine en fazla 2 mt. kadar gomulur, koklere baktiginda taslari en fazla 30-40 cm. yukari cikarmis.3. Ağaçta solunda kök kısmında hem önünde hem arkasında iki taş var taşlar aynı hizada birbirine boşluksuz değiyor
Taşlık bölge değilTaslik bolgelerde veya agacin dikildigi yerde taslat varsa, buyuyen agacin kokleri taslari bir arada tutar. Zamanla buyuyen kokler erezyonun etkisiyle acikta kalir haliyle taslarda koklerle beraber yukari cikar. Taslarin birbirine degmesi tamamen tesaduf, hazine isareti olarak yorumlaman bence yanlis olur. Bir hazine en fazla 2 mt. kadar gomulur, koklere baktiginda taslari en fazla 30-40 cm. yukari cikarmis.