man_correct
Bilgili Üye
Yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretilen 2 milyon dolara satışa sunuldu. Yerli girişimci “Dünyanın en üstün yeraltı görüntüleme cihazını ürettik. Başta ABD ve Almanya olmak üzere birçok ülkeden talep var. Fakat önceliğimiz yurt içi” dedi.
Yerli girişimci yıllarca dışa bağımlı kaldığımız bir sektörde daha yüzümüzü güldüren bir çalışmaya imza attı. Tamamı yerli üretimle hayata geçirdiği dünyanın en iyi yeraltı görüntüleme cihazıyla dünyanın ilgisini çekti. Başta ABD olmak üzere Almanya ve birçok Arap ülkesinden 2 milyon dolarlık yeraltı görüntüleme cihazına büyük talep yaşanıyor.
Satışına başladıkları cihazla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı şunları söyledi: “15 yılı aşkın bir süredir bu işin içindeyim. Önceleri arayıcı olarak bu işe başladım. Hobi olarak başladığım bu işte Amerika ve Almanya’da eğitimler alarak bu tür cihazlarda sürekli kendimi geliştirdim. Sonrasında ise ‘Daha iyisini yerli olarak nasıl yapabilirim?’ diye kafa yormaya başladım. Önceleri basit dedektör satışıyla başladığım yeraltı görüntüleme cihazlarını geliştirmeye başladım. Birkaç mühendis arkadaşı da ekibimize dahil ettim. Şu anda tamamen yerli imkanlar ve yerli yazılımla adını verdiğimiz 2 milyon dolarlık dünyanın en teknolojik cihazını ürettik.”
‘YERLİ GİRİŞİMCİYE 2 MİLYON, YABANCIYA 4 MİLYON DOLARA SATACAĞIZ’
[FONT=pt_sansregular]
teknolojinin dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını belirten Başbuğ, 50 metre derinlik, bin metre de menzile sahip. Yazılımı kendimiz, donanımsal ekipmanları da yine yerli firmalarda yaptırıyoruz. Yeraltı görüntüleme cihazımız; maden, su, kömür, metalik madenlerin hepsini bulabiliyor. Amerika, Almanya, Dubai, Belçika, Ürdün ve birçok Arap ülkesinden yoğun bir talep var cihazımıza. Bu kadar yüksek teknolojiye sahip görüntüleme cihazı şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Teknolojimiz dünyada 1. sırada. Fakat satışta üçüncüyüz. Bu cihazla birlikte satışta da öne geçmeyi hedefliyoruz. yerliye 2 milyon dolar, yabancıya 4 milyon dolardan satacağız.” diye konuştu.
[/FONT]
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.