Sulu mağra

Duman198

Yeni Üye
Katılım
30 Mar 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Öncelikle selamun aleykum bir magra ile ilgili yorumlarinizi rica ediyorum magaranin girisi horosan ile kapali fakat zamanla deprem vs olaylar yuzunden yipranmis ve kayaliklar nedeniyle gozukmuyor iceriye girişten itibaren su dolu bir magra kemer seklinde kalin duvarlari var giristen itibaren fakat su gittikce derinlesiyor ve yaklasik 1.60 cmleri buluyor su dolu koridor yaklasik 600 -700 mt uzunlugunda bu sulu alanin icinde ise 3 adet 90 ar adim arayla kayadan kapak var ve duvarlarda belli araliklarla sagli sollu topan yuvatlak yerler (mesale yeri olarak tahmin ediyorum) bu sulu alan gecildiginde toprak bolge basliyor burdan sonra ise kemikler ve yarasalar mevcut burasi ile ilgili yorum ve tavsiyelerinizi rica ediyorum
 

Duman198

Yeni Üye
Katılım
30 Mar 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Resimsiz isaretlere attim resim olmazsa olmaz diyorsun ?
 

Smokin

Moderatör
Moderatör
Katılım
18 Şub 2017
Mesajlar
1,513
Tepkime puanı
920
Puanları
17
Konum
Sakarya
Resimsiz isaretlere attim resim olmazsa olmaz diyorsun ?
Adam78 ustanın demek istediği resim atarsan daha iyi olur vede görsellere göre yorum alırsın. Sizin anlattığınıza gelince bu konu da bilgisi olan ustalar görünce elbet yorumlarını yapacaklardır.
Hayırlı cumalar
 
Son düzenleme:

Adam78

Aktif Üye
Katılım
19 Eki 2017
Mesajlar
187
Tepkime puanı
4
Puanları
4
Resimsiz isaretlere attim resim olmazsa olmaz diyorsun ?
Kardeşim mağara yerleşim düzenleri enteresan yapilardir, örneğin resim siz işaretler bölümünde şu ebatlarda kare veya yuvarlak oyma var bu isaretin anlamı nedir deseniz, size sorulacak ve söylenecek ilk cümleler kare oyma dikeymi yataymi, yuvarlak okumanın birde kanalı varmı oymalarin önünde şöyle bir yapı veya benzeri bir yapı varmı vs vs olur. Ama mağaralarda sistem değişir... mağaranın giriş kapısından kapak diye tabir ettiğiniz yapıya kadar her şey farklılıklar gösterir. Ayrıca o kapaklarin mezar yeri olabilmesi için olmazsa olmaz çok büyük olmayan zemine yatay yuvarlak oymadir... bu mezar işareti nadirende olsa duvar yuzeylerine de yapılabiliyor... Ayrica girdiğiniz mağarada o denli suyun olmasi da enteresan, zira mağaralarda tunellerin zemininde su kanalı olması gerek ve içeri giren suların magaradan atılmasına yarayan bir veya birkac tane gider olması gerek... şimdi bu giderlerin tıkanmış olabileceğini düşünüyorum. Kemikler kısmına gelince kemiklerin bir insana mi yada hayvanami ait olduğunu belirtmemissiniz, belirtmediginiz o kadar çok şey varki... verdiginiz bu kadarcik bilgi ile size bir faydamizin olması gerçektende zor. Bak güzel kardeşim bakmakla görmek arasında çok fark vardır, herkez bakar ama mühim olan baktığın yerdeki ince ayrıntıları gorebilmektir, defineci baktığı yerdeki ayrıntıyı görmezse boşa kazma kürek sallamış olur. Öncelikle sizin o mağaraya gidip güzelce bakmamız ve incelikleri görerek resimler çekmeniz.. sonrada ustalarimizdan o resimleri yorumlamalari.. inşaallah kendimi ifade edebilmisimdir.
 

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
15 Ağu 2017
Mesajlar
2,508
Tepkime puanı
1,871
Puanları
23
Konum
Ankara
Bahsettiğiniz büyüklükteki bir mağara eski yaşam alanıdır. Sadece tek bir uzun galeriden oluşmuyordur. Değirmen taşına benzer yassı ve yuvarlak kayalarla oda girişleri ve diğer galerilere, katlara geçişler kapatılır. büyük bir alanın suyla dolmuş olması su toplama havzasının yeryüzü hareketleriyle bozulmuş olmasındandır. Bu mağaraları ilk hristiyanlar kullanmıştır genelde. Hristiyanlık serbest olduktan sonra terk edilmiştir. gömü olarak genelde birşey olmaz. alet,edavat olarak birşeyler bulunabilir.
 
Üst