Dedektorburada Banner Mobile

Yine ve yine ben Yardım.

Dedektorburada Banner Mobile

Brtak

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan birkaç görsel yüklemek istiyorum değerli yorumlarınız benim için çok değerli öncelikle birkaç uydu görüntüsü paylaşacağım işaretleri gördüğüm alanda uydu görüntüsünde bazı yerler dümdüzken bazı yerlerde bazı hareketlilikler var eski yerleşim alanının kalıntıları olduğunu düşünüyorum tabiki sizler daha iyi bilirsiniz
Yardımcı olur musunuz lütfen ? 🙏🏻

Ekli dosyalar

Brtak

Yeni Üye
3. Görselde bulunan kaya 4. Görselin biraz ilerisinde çaprazında ayrıca 4. Görselde oyuklu taşın alt kısmında yuvarlak bir delik daha mevcut .

T...Men

Member
Bu uydu gorselleri bir cok sey olabilir. Tas tepeler gibi yerlesim yeri (yapiya benzeyen yuvarlak olusumlar,cilali tas devri sonu) veya Inka,Nazca cizimleri gibi inanis''din'' amacli taslar temizlenerek sekiller olusturulmus. Alan cok buyuk ve nehir kenarinda belkide tarima geciste ilk yerlesim yerlerinden biri(Catalhoyuk'un babasi). Yakinda(2.uydu resminde sag ust kose) gozle gorulur yerlesim yeri varsa,mezarlik alanda olabilir. Taslar uzerindeki cizimler (Kelt cizimleri ile benzerlik var) dinsel amacli yapilmis olabilir. Anlayacagin olasiliklar coook...

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
oyuklu taşın altında ki oyuk yönüne çalışma yapabilirsin ama derinlik ne olur bilemem muhtemelen arazi yapısına göre kayaya oyulmuş bir mezar olabilir uydu görüntüleri pek bir anlam ifade etmiyor zamanında ne için temizlendiğini kestirmek güç maalesef ama temizlenen bölgenin etrafında ki kayalık yapılara odaklanmanı öneririm mutlaka ayin yerleri ve mezarlık alanları mevcut olacaktır taşlarda ki çizimler bize orada bir yaşanmışlık olduğunu daha büyük yapıların olduğunu söylüyor daha fazla araştırma ve geniş açılı fotoğraflar gerekli

Brtak

Yeni Üye
oyuklu taşın altında ki oyuk yönüne çalışma yapabilirsin ama derinlik ne olur bilemem muhtemelen arazi yapısına göre kayaya oyulmuş bir mezar olabilir uydu görüntüleri pek bir anlam ifade etmiyor zamanında ne için temizlendiğini kestirmek güç maalesef ama temizlenen bölgenin etrafında ki kayalık yapılara odaklanmanı öneririm mutlaka ayin yerleri ve mezarlık alanları mevcut olacaktır taşlarda ki çizimler bize orada bir yaşanmışlık olduğunu daha büyük yapıların olduğunu söylüyor daha fazla araştırma ve geniş açılı fotoğraflar gerekli
Teşekkürler 🙏🏻

Brtak

Yeni Üye
Bu uydu gorselleri bir cok sey olabilir. Tas tepeler gibi yerlesim yeri (yapiya benzeyen yuvarlak olusumlar,cilali tas devri sonu) veya Inka,Nazca cizimleri gibi inanis''din'' amacli taslar temizlenerek sekiller olusturulmus. Alan cok buyuk ve nehir kenarinda belkide tarima geciste ilk yerlesim yerlerinden biri(Catalhoyuk'un babasi). Yakinda(2.uydu resminde sag ust kose) gozle gorulur yerlesim yeri varsa,mezarlik alanda olabilir. Taslar uzerindeki cizimler (Kelt cizimleri ile benzerlik var) dinsel amacli yapilmis olabilir. Anlayacagin olasiliklar coook...
Çok ama çok olasılık var da 😂 direk hazine bulsam çok iyi olurdu

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Merhabalar tekrardan birkaç görsel yüklemek istiyorum değerli yorumlarınız benim için çok değerli öncelikle birkaç uydu görüntüsü paylaşacağım işaretleri gördüğüm alanda uydu görüntüsünde bazı yerler dümdüzken bazı yerlerde bazı hareketlilikler var eski yerleşim alanının kalıntıları olduğunu düşünüyorum tabiki sizler daha iyi bilirsiniz
Yardımcı olur musunuz lütfen ? 🙏🏻
Ustam neden sadece makinaya sığdırmişsıniz işaret görünebilecek geride 3,7,10 metrelerde 6altı tarafıni çek size noktayı vereyim.

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Bunlar her biri ayrı bir işaret bunların net resimlerini istiyorum ve çevreye resimleri istiyorum uzak ve yakın hepsi güzel bir şekilde görebileceğim sana noktayı verebileceğim şekilde resmini bu şekilde bu şekilde olmaz güzel resimlendirmen lazım

b0331b56-f7ce-4f3d-b8e8-694682aebf88.jpeg

403e1e9c-1721-47a7-848c-d0d84106e7c1.jpeg

Bu her iki resim Aynı bölgede mi ayrı ayrı bölgelerde mi onu belirtin kaplumbağa var tavus kuşu var başka Kuşlar da var Gok var Yani kısacası bu şehirde bayan mezarı var ve normal mezarlar var güzel resimlendirirseniz çok güzel yorum olabilirsiniz iyi forumlar diliyorum geç de cevap verirsen Üzülmeyin ben size yazarım Vakit buldukça yazarım

james

Aktif Üye
Bunların hepsi doğal boşuna uğraşma. Etrafta biraz daha gez buna benzer bir sürü işaret benzeri taş bulursun

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
james lütfen doğal diyerek insanların umudunu şevkini kırma bariz işçilik var konu resimlerinde sadece çözmesi zor bir alan yapı kalıntısı kalmamış herşey yer altında zorlanıyoruz araziyi de bilmediğimiz için yorumunu buna göre yap kafadan doğal diyerek bizi de zor durumda bırakma.