Niyazi Ardıç
Yeni Üye
tek tek arama için izin belgesi gerek varmı neler yapılmalı
selam kardeşim ben dedektörümle tek tek para bulan biriyim ben bunun için bir izin belgesi cıkarmama gerek varmı burda anlatılan derin kazı ve resmi kazı ben kendim dedektörle araştırma yapmam için bir belge veya izin almam gerekiyormu onu öğrenmek istiyorum nereye baş vurmam lazım teşekkür ederim
--s.a. Değerli kardeşim tek tekçiliğe malevse izin alamiyorsun yani izin yok.selam kardeşim ben dedektörümle tek tek para bulan biriyim ben bunun için bir izin belgesi cıkarmama gerek varmı burda anlatılan derin kazı ve resmi kazı ben kendim dedektörle araştırma yapmam için bir belge veya izin almam gerekiyormu onu öğrenmek istiyorum nereye baş vurmam lazım teşekkür ederim
Bilmeden konuşma bu işleri kolay sanıyosun heralde, vasfın ne de araştırma izni versinler? Yüzey araştırması izni almak farklı bir şey, bu bilimsel bir şey.Zaten izin nedirki ? Yada neye verilir, ne çıkartılabilir?
Bu yöndeki iyimser kanun ve maddelerin önünü tıkayan yine başka kanunlar vardır. Yani Yasal izin belgesi alsan dahi Kültür varlığı yada mezar, mezar hediyesi olmayacak bu kapsamı cıkarsan gerek varmı düşün. Ben üç kez aldım izin iyi para harcatıyorlar!
Tektekcikige gelince kanuna göre 100 metre Kare içerisine izin alırsın. 100 metre kare içinde ister Valf dedektörle gezinip dur. İstersen tabana 10 metre kazıp in.
100 metre karede bulabilecegin tek tek sayısı alacağın izin parasını dogrultursa al gitsin.
Yani elinde dedektör peşinde Bakanlıktan adamlar ve Kolluk kuvvetleri peşinde dağ Bayır gezinemezsin.
Bu işin bir yolu var.
Yüzeysel araştırma belgesi bağlı olduğun il ilçe müze müdürlüklerine üç beş kez yüklü bulduğunu gider teslim edersen. Gönüllü eleman vasfını alırsın.
Müzenin adamı nede olsa der kimse bir şey yapmaz sanabu tür belgeyide istemeyle alamazsın, müzenin insiyatifidir
Sedegor üstad sana inanıyoruz ve firkilerine ve tecrubelerine değer veriyoruzBilmediğim şeyi konuşmam bahsi geçen belgenin bende olduğunuda burda çoğu kişi bilir. manisa28
Boş konuşandanda nefret ederim.