Dedektorburada Banner Mobile

Merhaba nasılsınız ustalar

Dedektorburada Banner Mobile

Cann

Operatör
Merhaba nasılsınız ustalar definecilikte yanılma payımız ne kadar bir işareti gördüğümüz zaman öncelikle ne yapmalıyız.?

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
@Cann yanılma payı derken neyi kastettiğini anlamadım. işaret diye tabir edilen şeyler ne için yapılmış önce bunu belirlemeliyiz; mezarmıdır, kutsamamıdır, yön veren işaretmidir, bir alanı yada sınırımı temsil eder, damgamıdır, süslememidir önce bunu bilmemiz gerekir. işaretin kimler tarafından yıpıldığını, o coğrafyada kimlerin yaşadığını öğrenmeliyiz. eğer gömüye dair bir işaret ise önce yakın çevresinde şüpheli olabilecek, mevcut tabiattan farklı duran yerleri incelemeliyiz. varsa yardımcı alet, cihazla kontroller, testler yapılabilir. Sonrası, duruma göre vazife.

Son düzenleme:

Cann

Operatör
İşaret dediğimiz akrep yılan ayı tavuk çarık haç kaplumbağa deve kuş at yanılma payı ne kadar usta bazen çok bildiğimiz işaret yaniltabiliyor. ...

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
İşaret dediğimiz akrep yılan ayı tavuk çarık haç kaplumbağa deve kuş at yanılma payı ne kadar usta bazen çok bildiğimiz işaret yaniltabiliyor. ...
işaretlerin genel olarak ne anlama geldiği biliniyor. Ama; misal yılan işaretinin gömüsü, birisi kafası yönünde iken, başka bir yerde kuyruğu yönünde, başka bir yerde 1 km ötesinde olabilir. belirli bir yön ve mesafe standardı yoktur. Medeniyete, coğrafyaya, gömünün yapıldığı döneme göre değişkenlikler olabilir. Bu yüzden işaretin yapıldığı yeri ve kimler tarafından, ne zaman yapıldığının bilgisi, işareti çözmede önemli rol oynar. Ne kadar çok bilgi ve gözlem yapılırsa çözüme o kadar çok yaklaşılır.

yolgezer

Bilgili Üye
Bir isaret buldugunuzda oncelikle iyice fotograf alin. Isareti kimse gormesin diye lutfen kirmayin. Bu kafada hareket insanlar zaten umdugunu bulamaz. Onun harici arastirip ogrenme ile uygulama yanilma ile cok ilerleme kaydedersin zaten .

timur964

konularim
mumkunsa temizleyip çeşitli metrelerden resimlemek başlangıç için idealdir

Cann

Operatör
Ben gördüğüm işaretleri kirmiyorum usta sadece çamurla kapatıyorum

Cann

Operatör
Bi tane çarık gördüm kendini bilmeyen insanlar taşı almış gitmiş