ustam işin uzmanı değilseniz bu iişlem uygun değil, patlatma için belgeli uzman olmaı lazım, kırmak istediğiniz yer kırmaya değermi? tespitiniz var mı? boşu boşuna kırıp dökmeyelim bir yerleri tavsiyem cihaz veya çubuk yardımı ile alanı gezin bir şey varsa icabına bakın naçizane tavsiyen bu şekilde kolay gelsinMerhaba ustalar kayayı kırmam gerekiyor, gerekirse patlatmak nasıl yapabilirim? Tüfek mermisi barutu ile olur mu? Çeşitli önerilere açığım.
Hocam alan tarama ile tespit yaptık, boşluk tespiti de yaptık. Değerli eşya tespiti de yapıldı ama kayayı açmak sıkıntı biraz. Giriş yerinde horosan ve beyaz kireçle karışık bir şey var ve Roma Beton'u olduğunu düşünüyorum baya ilerledik bu taş oturtulup sıvanmış tek çaremiz patlatmak kısaca.ustam işin uzmanı değilseniz bu iişlem uygun değil, patlatma için belgeli uzman olmaı lazım, kırmak istediğiniz yer kırmaya değermi? tespitiniz var mı? boşu boşuna kırıp dökmeyelim bir yerleri tavsiyem cihaz veya çubuk yardımı ile alanı gezin bir şey varsa icabına bakın naçizane tavsiyen bu şekilde kolay gelsin
Teşekkürler hocamKaya çatlatıcı kimyasallar var.
Genleşme yaparak sessizce parçalara ayırır.
Parlayan patlayan herşeyden uzak durunuz.
Hem kendiniz için, hem de kanunen bunların kullanılması yasaktır.
Teşekkürler hocamsağlam matkap ile delikler açacaksın sonra murç yerleştirip balyozla kıracaksın
Hocam koltuk benzeri şeyin önünde düzlük varya onun solunda yanında belirgin şekilde su kanalları mevcut. Büyük ihtimalle o taşlar sağ tarafın yerleştirme sol tarafın ise mezar olduğunu gösteriyor girişte tam olarak önünden fakat oturtma V şeklinde kaya olduğu için açamadık. Bu sebepten ötürü farklı yöntemlere başvurmak zorunda kaldık. Horosan ve beyaz toz tahminimce Roma Beton'u ile sıvandığı için de dayanıklı malzeme. Yakın zamanda özel mesaj ile size göstereceğim.Sakın ha öyle patlayıcı madde şeylerle bu işlere kalkışmayın Allah korusun sevgili ustamız söylemiş bu işler için kimyasallar var kayaları patlatan çatlatan onlar uygulanabilir Yalnız benim dikkatimi çeken bir şey oldu boşluk aldım değerli aldık dediniz birinci resimdeki yerde Nereden boşluk ve değerli sinyal aldığımız işaretleyebilir misiniz Tabii ki mahsuru yoksa