Selamun aleyküm kıymetli forumdaşlar öncelikle herkese hayırlı günler hayırlı işler diliyorum. Bu siteyi oluşturup bizlerin istifadesine sunan kıymetli yönetici arkadaşlara bu hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum
başta BulursamKader25 kabakburgiba OsiriS Ustalarım ve ismi hatırıma gelmeyen diğer tüm ustalarım bizlerden bilgi ve tecrübelerinizi eksik etmeyip paylaştığınız için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. Değerli ustalarım 1 yıllık okuma araştırma neticesinde sizlerinde desteği ile bizde madeni pirinç, bakır, ve aleminyum olmak üzere 6 milimden çubuklar aldık. Gelir gelmez 10 cm.den L çevirdim ilk işim su deposunun üzerine yönelmek oldu boşluğu aldım etrafında gezdim çubuklar güzel tepki verdi
sonra fotestik çukurunda aynı çalışmayı yaptım daha sonra evde az sayıda sınırlı olan hanımın altınlarını saklattım odaya girip buldum sağ çubuk kapandı sol çubuk açık kaldı tüm çubuklarla denedim aynı tepkiyi aldım. Akabinde arazide keşif yapmam gereken bazı yerler vardı kare ve yuvarlak oymalar kanallı v.s yanıma aleminyum çubuklarıda aldım ( Ustalar üstüne basa basa boşluk için alüminyum dedikleri için ) dedim bilinen yerlerde hünerlisin göster bakalım buralarda hünerinide sana itimad edelim
neyse ilk yerin keşfinden sonra çubuklarla işaretin verdiği yön istikametinde 50 mt karede gezindim çubuklar hep bi yere gitti ölçtüm biçtim takribi 2×2 bi boşluk yakaladım boşluğun içinde gezdiğimde çubuklar hiç açılmadı sınırlardan çıkınca açıldılar yalnız ölçüler çok nizami çıktı kaya boşluğu olsa bu kadar nizami çıkmaz ve illa içinde açılır alanın diye düşündüm. Derinlik tavana 2.5 mt. Taban tavan arası 1.80-2 mt civarı çıktı 4 bi yandan aldım derinliği aynı ölçüler çıktı ( neodyum mıknatıs v.s olmadığı için güvenip çalışmadım tabiyki. Asıl maksat sadece keşifti ) gümüş yüzüğü sağ elime aldığımda çubuklar odanın içinde ayak yada baş kısmında bi yerde sol çubuk kapandı sağ çubuk açık kaldı tek bi yerde. Akabinde 4 yerde daha bu şekilde çalışma yaptım afedersiniz bi kamyon adamdan dayak yemiş gibi oldum
sorularımdan biri bu çubuklar insanın enerjisini bu kadar çekip alıyormu ? Sizler tecrübelisiniz bu konuda aynı yorgunluk başınıza geldimi ? Diğer bi husus böyle nizami kaya boşluğu olurmu ? Olur varsaysak derinlik ölçümünde ondada bu şekilde derinlik verir mi ? ( Ustalarım böyle bi giriş yapalım devamını birlikte getiririz inşaallah )
Son düzenleme: