Orada abartısız 10-15 tane gizli işaret de var. Kimi toprak altından çıkar kim duvardan... 7-8 tanesinin neler olduğunu da biliyorum. Hepsinin ölçüsü yeri noktası bellidir ama ölçülü olduğu için buradan kimse tak diye şu noktadan diyemez. Çünkü her yapıya göre bu ölçüler değişir ve hesaplanması gerekir. Aynı bazı özel evlerde olduğu gibi kiliselerde de ölçü ilk şarttır. Duvarları dıştan dışa içten içe... Duvarlardaki niş dediğimiz kandil konan cep pencereler, fotoğrafta da görünen ağaç direkler bile konuya dahil...
Kiliselerdeki her şeye güç yetmez. Nitekim diğer bahsettiğim evlerde de öyledir bu durum. Şimdi her detay buradan açık açık yazılamıyor. Size ilk mesajda sorduğum kısmın bir sebebi var aslında... Ben ölçüsüz göz kararı sordum o kısım nereye gelir diye... Duvarları tek tek kontrol edin çok büyük olmayan kandil konacak niş varsa pusula ile hangi yöne ya da yönlere baktığını tespit edin. Aradıklarımızdan bir tanesi yeter artar. Duvar ölçülerini tahmin ediyor olsam da net bilmeden sallama bilgi olmaz. Orada size doğal gelen ya da görünen birçok şey gizli işaretlere örnektir. Yapının ne kadarı ayakta ve neler hala duruyor bilemeyiz ama kilise işleri kolay değildir. Hesap ardından noktalanan kısımlar bile kolay değil...
Yine de kendi içlerinde en kolayı denebilecek şeyler varsa ben elimden gelen yardımı gösteririm ama bu foto ve sadece bu kadar bilgi ile diyeceğim tek şey sebebi bende kalsın ama yine aynı:
Beyaz ayakkabılı arkadaşın yaklaşık 2-3 adım (maksimum 4 ama 4 e varmaz) arkası nereye gelir ?