27korkmazz
Member
Ekli dosyayı görüntüle 174679taşın değerli olup olmadığını öğrenmek istemiştim üstadlar
Evet ustam Turkuaza cok benziyor yapi olarak ama bu kadar koyu mavi yoktur. Havlit var beyaz, porselen renginde onu maviye boyarlar mavi turkuaz (firuze) diye satarlar. Acaba bu gelenek eskilerden kalmamidir onu merak ettigimden cizmesini istedim@jeolog ustam firuze olabilirmi
ustam bu koyu mavili alkol kolanya veya pafumle temas edince oluşuyor bu konuda muşterilerden çok şikayet gelirdi , tabi bu taş o taş ise sen daha iyi bilirsin tabiEvet ustam Turkuaza cok benziyor yapi olarak ama bu kadar koyu mavi yoktur. Havlit var beyaz, porselen renginde onu maviye boyarlar mavi turkuaz (firuze) diye satarlar. Acaba bu gelenek eskilerden kalmamidir onu merak ettigimden cizmesini istedim![]()
O kadar detay bilmiyorum, binlerce miineral var, olusumlarina, isiya, yerine, dokanak kayasina vs. gibi bir cok etmenlerle de bu minerallerin turevleri var. Mineralog olsaymisim bile tikanacagim noktalar olurduustam bu koyu mavili alkol kolanya veya pafumle temas edince oluşuyor bu konuda muşterilerden çok şikayet gelirdi , tabi bu taş o taş ise sen daha iyi bilirsin tabi![]()
benim bildiğim tek detay bu , çaktırmaO kadar detay bilmiyorum, binlerce miineral var, olusumlarina, isiya, yerine, dokanak kayasina vs. gibi bir cok etmenlerle de bu minerallerin turevleri var. Mineralog olsaymisim bile tikanacagim noktalar olurdu![]()
Simdi cizme isini hangi cisimle yaptigini bana soylermisin (ornek; swiss cakisi, celiktir)@jeolog üstadım çizince ayni renk görünüyor