Tilsimli defineler

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
3,860
Tepkime puanı
3,697
Puanları
23
Konum
♨️TATVAN♨️


TILSIMLI DEFİNELER

Anadoluda büyülü definelerle ilgili hikayeler anlatılır. Sosyetik medyum Niyazi Şentürk, Yetki versinler, tüm Türkiyeyi zengin edecek tılsımlı defineleri ortaya çıkartırım diyor....



Toprak altı, umut kadar parıltılı hayallere giden ilginç hikayelerle de dolu. Tılsımlı define hikayeleri, Anadolu,nun hemen hemen her köşesinde anlatılır ve bu definelere ulaşmak imkansızdır. Peki, arkeologların ve bilimadamlarının savundukları fikirlerin aksine, gerçekten tılsımlı define var mıdır? Büyü nasıl bozulur ve kimler tarafından korunur? Sosyetenin oldukça yakından tanıdığı medyum Niyazi Şentürk, define ile ilgili birbirinden ilginç iddialarda bulunuyor.

ÖLÜM TEHLIKESI VAR
Kendisine yetki verildiği takdirde Türkiyeyi zengin edecek tüm tılsımlı defineleri ortaya çıkartacağını belirten Şentürk,Yetki versinler, Türkiye,nin altındaki bütün hazineleri gün yüzüne çıkartırım. Mühim olan definenin üzerindeki tılsımı kaldırmak diyor. Peki, büyü yapmanın yasak olduğu dinimizde, büyülü defineleri kimler korumaktadır? Bütün semavi dinlerde, cinlerden bahsediliyor. Tevrat ve İncilin çok yerinde cinlerin varlığı bildiriliyor. Kuran-ı Kerim de 30 dan fazla yerde cinlerle ilgili ayet bulunuyor. Tılsımlı definelerin nasıl çıkartılacağını ve bu definelerden korunma yollarını anlatan medyum Niyazi Hoca, bu definelere Sahipli denilmesinin daha uygun olacağını ifade ediyor. Çoğu hazinelerin cinler tarafından korunduğunu vurgulayan Niyazi Şentürk, şunları söylüyor: Cinli defineleri bulunduğu yerden almak için oradan bir avuç toprak getirilmesi gerekiyor. Biz, o toprak üzerinden bakarak tılsımlı olup olmadığını ve ne türlü bir tılsım yapıldığını ortaya çıkartırız. Daha sonra definenin bulunduğu yerde kurban keseriz. Okuduğumuz dualardan sonra tılsım bozulmuş olur. Eğer definelerin tılsımı, hoca tarafından bozulmazsa, define çıkartan kişileri felç, akıl noksanlığı ya da ölüm gibi tehlikeler bekliyor demektir. Yalnız bu işler yapılırken kazılacak yer için mutlaka devletten kazı ruhsatının alınması gerekiyor.
TürkiyeDe yerin altında çıkatrılmayı bekleyen milyonlarca dolar değerinde hazine bulunduğunu da sözlerine ekleyen Niyazi Hoca, şöyle devam ediyor: Devlet izin versin, bu defineleri çıkartalım. Kimse tılsımlı defineleri kendi başına çıkartmaya kalkışmasın. Mutlaka dolandırıcı olmayan ve ruhsatı bulunan bir hocaya başvursun. Devlet izin versin, Türkiyenin ekonomisini düzelteyim.

BILIM ADAMLARI KARŞI ...
Ancak arkeologlar, antrapologlar, jeologlar yani alanında uzman olan tüm meslek sahipleri, medyum Niyazi Şentürkun bu açıklamalarına karşı çıkıyor. Define arama işleminin belirli kurallar ve mantık çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, şunları söylüyor:
İnsanlar bu iddialara inanırsa, Türkiye;nin dört bir yanı köstebek yuvası haline gelir. Bu durum da tarihi ve turistik varlıklarımıza büyük oranda zararlar verebilir. Define aramak isteyen vatandaşlar, belirli kurallar çerçevesinde bu işe başlamalılar. Bireysel çıkarlardan ziyade, toplumsal çıkarları düşünmeliyiz.


 

Y2J

Aktif Üye
Katılım
9 Nis 2017
Mesajlar
116
Tepkime puanı
27
Puanları
4
Şu define yerinde kurban işine karşıyım ben. Allah'tan başkasına kurban kesilmez. Şirktir bu. Fıkhı sonucunu bilemem ama dinden çıkmayada sebeb olabilir.
 

dogoz3

Member
Katılım
1 Ağu 2019
Mesajlar
97
Tepkime puanı
187
Puanları
7
Yaş
44
O değilde Adam burnumun dibindeymiş yahu :) Bi yoklama çeksem mi :)
 
Üst